Sarajka Cakić, sestra pokojnog Šabana  Šaulića, veoma teško je podnela njegovu tragičnu smrt. Na dan kad je stigla vest o stradanju, nisu smeli satima da joj saopšte ishod saobraćajne nesreće.

Pet godina starija od legendarnog pevača, ona se priseća zajedničkog detinjstva i njihove majke Ilde.

"Majka je jako volela ljude, poštovala je sve praznike… ", priča Sarajka o muslimanki koju su voleli svi u kraju. "Ona je farbala i jaja, pa ih delila komšijama. Često se molila Svetoj Petki. Kad god bi se uželela Šabana ona bi se pomolila Svetoj Petki. Ne bi ni tri dana prošlo, a on bi se pojavio na majčinim vratima", otkriva Sarajka.

saban saulic 2.jpg
Instagram / gordana_saulic 

Po Ildi je i Šabanova druga ćerka dobila ime, Ilduza, kako glasi puni oblik. "Bila je divna žena, sa svima je sve delila. Prve trešnje davala je deci iz komšiluka.

I ona je veoma volela muziku, pa je na slavljima častila muzičare, igrala, pevala… Svi smo je veoma voleli", kazala je jedna od komšinica u Šapcu koji još ne zaboravlja njihovog "kralja muzike".

majka sabana saulica 2-min.jpg
Privatna arhiva 

Šaban je, takođe, govorio da je svoj talenat nasledio od majke. "Mnogo je lepo pevala. Kada počne da peva, ceo komšiluk je sluša. Uvek sam se pitao odakle je znala španski.

Sećam se da je pevala pesmu `La pico nera`. To je predivna pesma. Otac, ona i ja se vozimo u vozu, a ona počne da peva. Kada stane na sredini furgona i počne da peva, koliko je samo bila velika.

Gledam je. K'o kuća velika, stajala i pevala. Rukama je sve objašnjavala. Nikada je nisam pitao odakle ona tu pesmu zna", – ispričao je Šaban Šaulić u emisiji "Iz profila" na TV "Grand" pre nekoliko godina, a pročitajte i kako je stigla vest o njegovoj smrti

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Porodica Šaulić na Šabanovom grobu Kurir