Sa četrnaest godina, Seka Aleksić je počela da peva po kafanama kako bi zaradila i dopunila skroman porodični budžet sa majkom Ibrimom.

Talentovana devojčica je i volela da peva, a njen dar su otkrili još u osnovnoj školi u Zvorniku gde je bila i član hora i solista. Razvod roditelja i strahote rata uništile su srećno detinjstvo - nju i brata je majka dovela u selo Lipolist kraj Šapca.

Uprkos svim nedaćama, Seka je ostala vesela i vedra - u njenom kraju kažu da je uvek bila nasmejana. Ipak, u srednjoj školi je popustila i nikad je nije završila.

Seka Aleksić
Instagram / seka_aleksic 

"Majka nije želela da budem pevačica", često priča Seka. "Imala sam jasan cilj, da budem muzička zvezda, ali je ona govorila kako moram da imam i zanat u rukama."

Tako je Seka postala ženski frizer, naučila mnogo o tom zanatu, ali od muzike nije odustajala.

"Kao frizerka nikada u životu nisam radila. Sve što sam kao frizer uradila, farbala sam sebe, radila sam mami pramenove", kazala je jednom prilikom. "Do pre tri-četiri godine sam farbala sve drugarice. Nisam ja savršen frizer, ali one tako dođu na kafu, ja vidim izrastak i kažem: Ajde da ti ofarbam taj izrastak. I onda tako pijemo kafu, pričamo i ja ih farbam. Nisam ja loš frizer. Razumem se u sve. Moji frizeri mi često kažu da sam njihova koleginica", rekla je Seka.

Seka Aleksić nije završila srednju školu nego frizerski zanat
Foto: Instagram / seka_aleksic 

Ipak, muzika je njen život. "Ja sam imala sreće da uspem", kaže Seka. "Kod mene je to bilo zaista teško, jer sam želela da sedim na dve stolice. Jedna stolica je bila mamina želja, tačnije, da završim školu, a druga stolica je bila moja, a to je velika želja da se bavim pevanjem.

Dok me mamina uopšte nije zanimala, moja me mnogo zanimala. To nije baš dobro", kaže Seka, ali dodaje da sjajno zarađuje i pomaže svima oko sebe. Njen muž Veljko se dugo bavio sportom, radio kao njen bodigard, a sad joj je menadžer. Više Sekinih slika pogledajte u galeriji.

ATA / Antonio Ahel, Instagram/Seka Aleksic Seka Aleksić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

"SVAKI DAN SAM U DRUGOM GRADU, U KUĆI JE HAOS!" Seka Aleksić otkriva kako na njen posao reaguju sinovi JEDNO NE MOGU DA RAZUMEJU Kurir teleivizija