Bilo da je proleće ili jesen, leto ili zima, niko nas ne može razuveriti u tome da kvalitetno napravljen sladoled nije poslastica za sva vremena. Imati omiljenu sladoledžinicuu centru grada posebna je privilegija - kada god vam je potreban slatki zalogaj koji bi popravio i najtmurniji dan, znate da imate ušuškano mesto na koje možete da se zaputite. A, na svu sreću, izbor sladoleda u ovoj gelateriji zadovoljio bi i najzahtevnije među nama.

Gram” nudi veganske sladolede - reč je o sorbeima koji su i bezglutenski, što je sjajna vest za gastro ponudu Beograda. Sa druge strane, za sve one koji uživaju u tradicionalnom, mlečnom ukusu posebno korisna informacija je da su “Gram” poslastičarnice zapravo koncept pod nazivom specialty gelato. Pitate se sada šta ovo znači? Pa, za razliku od drugih sladoleda, “Gram”-ovi su specifični jer su bazirani na slatkoj pavlaci što je jedna od tajni punog i kremastog ukusa svake kugle.

Da je reč o ručno pravljenim sladoledima koji obaraju sa nogu svakoga ko ih jednom proba, nama je već odavno jasno, a ukoliko još uvek niste imali prilike da okusite sjajne ukuse sladoleda od najkvalitetnijih sastojaka, predlažemo da to učinite u prvoj sledećoj šetnji gradom.

1.jpg
Promo 

Možete birati između 20 ukusa, kreiranih na bazi već pomenute slatke pavlake, čistog voća, belgijske i francuske čokolade, Bronte pistaća, lešnika sa juga ltalije, vanile sa Madagaskara… Delikatesi poput sladoleda poreklom od Callebaut i Cacao Barry čokolada sastojaka serviraju se u domaćim kornetima koji se prave od putera, jaja, brašna, sećera, mleka i vanile. Savršeni spoj ukusa koji se u tom trenutku dešava, rečima je teško opisati. Samo vizualizujte vaše prve asocijacije na pojmove kao što su tradicionalna belgijska čokolada, kakao, vanila...

Specifičan asortiman ovog brenda ovde nije završen. Poslastičarnica nudi i kolače, sendviče, ali i kafu koja je često jedan od zanimljivijih “pratilaca” ledenom ukusu Gram poslastica. Kao i sve drugo u ovoj jednačini, i kafa koje se služi visokog je kvaliteta, a potiče od Arabica zrna. Možete polako guštati najaromatičnije ukuse ovog napitka - od citrusnih do čokoladnih, a poreklom iz Kolumbije i Etiopije.

Verujemo da smo uspeli u misiji da vam dočaramo šta je zapravo “Gram” i šta možete da očekujete od ovog gastro concepta. Ipak, moramo staviti disclaimer, da je ipak teško dočarati kakvi su zaista ukusi sladoleda. Ono što možemo je da kažemo da je cilj Gram koncepta da izazove oduševljenje i užitak gostiju potpuno ispunjen. Bon Appétit!

Tekst Promo