Pozorišni svet se danas oprostio od Jagoša Markovića koji je sahranjen u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

U Narodnom pozorištu je održana komemoracija u čast velikog reditelja, koji je od 2008. godine bio stalni član ovog teatra.

Na njoj su govorili, između ostalih, upravnik Svetislav Bule Goncić, Jagošev kolega Jug Radivojević, dramaturškinja Molina Udovički Fotez. Glumica Radmila Živković je svojim govorom rasplakala mnoge prisutne, pa i bivšu Jagoševu ženu Vanju Milačić.

vanja milacic.jpg
Kurir / Zorana Jevtić 

"Rano je, mnogo je rano. Ima jedna fotografija njega u radnoj sobi, kao dečak sedi i drži olovku u ruci i gleda pravo u kameru. Ima 6 ili 7 godina. Sa te fotografije vas gleda jedan čovek, a ne dete. A kao čovek je bio jedno ogromno dete. Mnogo je rano, nezamislivo je", kazala je Radmila.

komemoracija jagosu markovicu radmila zivkovic.jpg
Kurir / Zorana Jevtić 

"Bio mi je prijatelj, drug, bila sam mu i mama i sestra i tetka. Vodili smo svakojake razgovore mimo scene. Voleo je svoju decu najviše na svetu, svoju Suzanu, Taru i onu koja mu je rodila decu, Sanju. On je zlo prikazivao preko dobrog. Tužna sam, jer je ovo moja poslednja uloga kod njega", rekla je glumica koju su, potresenu, pridržavali danas pri izlasku iz kapele.

Čitava srpska kulturna scena danas je bila na ispraćaju Jagoša Markovića, a fotografije pogledajte u galeriji.

Kurir / Nemanja Nikolić Nepregledna povorka poštovalaca, prijatelja, kolega

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Aplauz za kraj Kurir