Na vest o smrti Jagoša Markovića, oglasile su se mnoge poznate ličnosti, a posebno su tužni glumci koji ne mogu da poveruju da velikog reditelja više nema među nama.

O privatnom životu pokojnog Markovića se nije mnogo pisalo, a o braku s njim je ranije u javnosti govorila njegova bivša žena Vanja Milačić.

Sada se oglasila i njegova prva supruga Aleksandra Glovacki, koja je na Fejsbuku napisala:

"Bili smo jedno drugom i pas i čovek. Sve najbolje i sve najgore sam pokupila od tebe. U devojkama našim ostavili smo najbolje. Srećna sam jer si otišao mirno, u snu."

Aleksandra je pozorišna kritičarka, dramaturškinja i urednica u Redakciji kulture Radio Beograda 2. Autorka je i nekoliko drama ("Kamen ljubavi sa dna mora", "Vilinska kočija"…) i niza dramatizacija, od kojih je jedna od poslednjih bio Dimin roman "Tri musketara" prema kojoj je u Pozorištu mladih nastala istoimena predstava. Pamti se i njena dramatizacija Bokačovog "Dekamerona", postavljena u Somboru ("Dekameron – dan ranije").

Sa Jagošem ima dve ćerke - Mariju i Teodoru.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Komemoracija Dejanu Mijaču, uvodna reč Vide Ognjenović Kurir