Vest da je umro Jagoš Marković proširila se munjevito širom regiona, a od čuvenog reditelja opraštaju se mnogi glumci, pevači i druge poznate ličnosti.

Na svom Instagram nalogu je Severina Vučković opisala prijateljstvo sa Jagošem dirljivim rečima.

"Bili smo par koji se morao sresti u ovom životu. Upoznali smo se tako što sam ti prvo bila šofer. Vozila sam te od Opatije do Rijeke u HNK, gde su te svi čekali kao nekog Boga", piše Severina koja je objavila i kratak intervju u kojem Jagoš i ona objašnjavaju kako je došlo do njihove saradnje.

"Posle si me gurnuo u monodramu 'Čekajući svog čovika', a onda smo se tako dobro družili. I sve mi je s tobom bilo gala, dobri moj Jagoše. Vidimo se gore, da te vozim, glumim i da umiremo, al' od smeha. Volim te", napisala je Severina.

Marković je bio stalni reditelj Narodnog pozorišta od 2008. godine, a trenutno se - samo u Beogradu - igra osam njegovih predstava. Zahvaljujući bogatom opusu, dobio je brojne nagrade među kojima su i "Bojan Stupica", Nagrada grada Beograda, Nagrada grada Podgorice, Sterijina nagrada, kao i nekoliko nagrada "Zlatni ćuran".

Jagoš Marković je preminuo iznenada, u svojoj kući u Boki Kotorskoj, a prema navodima u medijima, sumnja se na infarkt.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO: 

Severina instagram/severina