Jagoš Marković je preminuo iznenada, u 58. godini života, a region se s tugom oprašta od proslavljenog reditelja.

Jagoš je ostvario blistavu karijeru, a od 2008. godine je stalni reditelj Narodnog pozorišta gde je na sceni oživeo brojne poznate predstave. Ovenčan je sa više od trideset nagrada, među kojima su i "Bojan Stupica", Nagrada grada Beograda, Nagrada grada Podgorice, Sterijina nagrada, kao i nekoliko nagrada "Zlatni ćuran".

O privatnom životu poznatog reditelja se ne zna mnogo. U javnosti je o braku s njim govorila poznata glumica Vanja Milačić.

"Mnogo sam naučila od njega, ne samo o pozorištu i drami, već o životu i odnosu između dvoje. Poznajem ga od devetnaeste godine. Izvršio je ključni uticaj na formiranje moje ličnosti i vrednosnih sudova. Zbog toga sam mu večno zahvalna", ispričala je Vanja svojevremeno za "Gloriju".

vanja milacic-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Glumica i reditelj su bili u braku 11 godina, ali nesuglasice su dovele do razvoda. "Nismo se slagali oko nekih stvari. Zamolio me je da napustim stan, što sam i učinila. Ovo je bolno, suviše teško iskustvo za mene da bih javno govorila o detaljima koji su ionako važni samo njemu i meni. Situaciju mi otežava činjenica da tog čoveka još uvek volim. Za mene će on uvek biti jedinstven, neponovljiv", kazala je tada Vanja.

"Pamtiću ga kao blagog, šarmantnog, duhovitog, romantičnog, nepredvidljivog, maestralnog kreativca. Otkrio mi je mnoge profesionalne i životne tajne koje bi zauvek ostale skrivene da nisam imala sreću da živim s njim. Jagoš je moja najveća ljubav, nikad to neću kriti. Verovatno i najlepša stvar koja mi se dogodila u životu", navela je.

Podsetimo, Vanja Milačić je od 2009. godine u ljubavi sa advokatom Božom Prelevićem. Njih dvoje imaju ćerku Kseniju i sina Lazara, ali se nikad nisu formalno venčali.

vanja milacic i bozo prelevic-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"Moj suprug i ja ne uspevamo ni rečenicu jedno drugome da završimo, a kamoli negde da odemo. Boža i ja se nismo venčali, niti ćemo ikada, ni građanski ni crkveno. Ja verujem u ljubav, a ne u brak", kazala je Vanja.

Više Vanjinih slika pogledajte u galeriji!

Instagram / Vanja Milačić Poznata glumica je danas srećna u ljubavi s advokatom Božom Prelevićem.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

KOMEMORACIJA MARKU ŽIVIĆU: Pozorištem odjekuju PLAČ I JECAJI, Biković emotivnim govorom oprošta se od kolege Kurir