"Zbog tebe sam ovde završila", reči su koje je Marina Tucaković izgovorila u afektu, ali ih Milan Laća Radulović nikad nije zaboravio. Bilo je to jednog popodneva na Institutu za onkologiju, nekoliko dana nakon što su joj odstranili dojku.

"To je ona ista koja je othranila dva bića koja su se još u utrobi suprotstavljala životu, dva bića od kojih jedno više nije među živima, a drugo se nekim čudom izvuklo", kaže u ispovesti sin legende srpske estrade. "I bila je u pravu. Skupo je platila cenu naših života", kaže Laća koji je doneo veliku odluku kad je postao svestan da je u poodmakloj fazi karcinoma.

"Zarekao sam se da ću uraditi sve što je u mojoj moći da izađe živa s klinike čak i kad su je prognoze osudile na sigurnu smrt", kaže Milan.

Kada je drugi put primljena na onkologiju, neposredno nakon terapije u Nemačkoj, pacijentu Marini Tucaković konstatovana je progresija bolesti – hipoksija, dezorijentisanost, novi odlivi na plućima... Stanje - kritično. Sin se priseća da je, nakon nekoliko dana, otpuštena iz bolnice. Lekari su joj dali desetak dana.

Godinu dana od smrti Marine Tucaković
TV Pink/Screenshoot 

"Rak je počeo da joj jede pluća. Bodrili su nas da ne gubimo nadu, da je svaki dan nagrada. Takođe, savetovali su nas da joj ne otkrivamo da ima promene na plućima", priča Laća. Mišljenje je bilo da je to malo što poživi bolje da provede s najmilijima, a ako sazna da je stanje terminalno, samo će klonuti duhom i ugasiti se.

Laća o majci Marini Tucaković govori sa puno bola
Printscreen/Kurir TV/Ataimages/Antonio Ahel 

"Ja sam ubica svoje majke. Pored mog oca, brata, estrade, lažnih prijatelja, lekara i ostalih saučesnika. Rak je samo komorbiditet. Ono što ubija je bezuslovna ljubav", misli sin. "Da nije tebe, ne bih se ni razbolela... " Tu nema ni grama manipulacije. Samo život. Ja sam ubica svoje majke i moja kazna neće biti njena smrt. Moja kazna biće borba do tog poslednjeg trenutka, do poslednje maligne ćelije, sve dok ima osmeh na licu, sve dok ima razlog da živi zbog ljubavi kojom sam je ubio s rakom koji ju je ubio", kaže Laća.

Tekst: Lepa&Srećna