Nakon što je pre 14 godina izgubio brata Miloša, Milan Radulović Laća ostao je i bez majke, čuvenog tekstopisca Marine Tucaković, koja je u septembru prošle godine izgubila dugogodišnju bitku sa opakom bolešću.

"Po intenzitetu, bol zbog gubitka majke je jednaka bolu izazvanim gubitkom brata. Razlika je ta što brata nemam mnogo duže nego što nemam majku. On je ranije umro, bio je jako mlad i tada sam naučio da živim s tim gubitkom", rekao je Laća za "Alo".

Iako se Marina dugo borila sa bolešću, njeni najbliži nisu bili spremni za njen odlazak.

"Za majčinu smrt nikada nisi spreman. Bio sam odrastao čovek kad je preminula, svestan njene bolesti i već pripremljen na to da se ne može izlečiti. Ipak, kada do smrti dođe, shvatiš da nisi spreman na to. Iako vreme prolazi, ta bol ostaje, vremenom samo otupljuje, ali se ne smanjuje. Više mi nije teško kada je neko spomene ili kada je se setim… Doživljavam to kao lepotu uspomene. Moja mama je bila pesnik i kao takva je večna", rekao je Marinin sin za pomenuti medij i objasnio zbog čega je Tucakovićeva žalila tokom života.

Laća o majci Marini Tucaković govori sa puno bola
Printscreen/Kurir TV/Ataimages/Antonio Ahel 

"U periodu detinjstva brat i ja smo ostali uskraćeni, nedostajala nam je majka u nekim trenucima. Iako je imala mnogo angažovanja, gotovo uvek je uspevala da balansira između porodice i posla. Ona je do samog kraja bila boem i nikada nije patila za tim što nije doživela da vidi snaju i unuče, samo joj je bilo žao što ni Miloš ni ja nismo postali doktori ili ljudi koji imaju profesiju sa fiksnim radnim vremenom", rekao je Laća, koji je nakon teških trenutaka potražio stručnu pomoć.

"Ne zameram ništa ni majci ni bratu. Kada bih zamerao, bio bih u groznoj, destruktivnoj priči u kakvoj sam ranije bio. Nakon Marinine smrti sam morao da budem jak, a u tome su mi pomogle dve bliske drugarice. Idem još kod psihijatra, za mene predaja nije opcija. Otac i ja smo sada sami, imamo samo jedan drugog, niko nam više nije ostao na svetu. Srećan sam što se njegovo zdravstveno stanje stabilizovalo i što je on sada bolje", zaključio je Milan.

Podsetimo, Marini Tucaković 2018. godine dijagnostikovan je kancer dojke, a iako se hrabro borila, bolest je bila jača - preminula je u 68. godini u Beogradu.

"Nisam bila iznenađena kada su mi rekli da imam rak i pomirila sam se sa tim saznanjem. Nisam burno reagovala, niti pravila dramu, jer sam navikla da sebe uvek stavljam na poslednje mesto. A i u životu mi se toliko ružnih i teških stvari izdešavalo da sam navikla da reagujem na loše vesti. Jednostavno, rekla sam sebi da moram da se pomirim sa istinom i da počnem da se borim", govorila je Marina.

Neke od fotografija Marine Tucaković pogledajte u galeriji ispod.

TV Pink/Screenshot, Mondo/Stefan Stojanović Marina Tucaković galerija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna