Ivana Peters (49) ćerku Saru donela je na svet 2006. godine, a zatrudnela je putem vantelesne oplodnje, budući da je to bio jedini način da dobije potomstvo. Pevačica je, naime, prethodno imala dve teške operacije, zbog čega nije mogla da zatrudni prirodnim putem.

"Imala sam policistične jajnike i morala sam to da saniram. Odstranjeni su mi desni jajnik i desni jajovod. Posle operacije ostao mi je samo jedan zdrav jajnik i moje šanse da postanem majka postale su još manje. Na drugoj operaciji odstranjen mi je levi jajovod", ispričala je svojevremeno.

Zatim je usledio još jedan zdravstveni problem, endometrioza, ali je i njega pobedila.

"Jedini način da ostanem u drugom stanju bila je vantelesna oplodnja. Suprug Aleksandar je znao za moje zdravstvene probleme, tako da je od samog početka bio uz mene. To nam nije predstavljalo nikakav problem, pa smo se odmah bacili na posao", pričala je tada Ivana, kojoj je vantelesna uspela iz prvog puta, a doktori su je prozvali medicinskim fenomenom.

"Zaista bih želela da poručim svim ženama da ne odustaju od vantelesne oplodnje. Meni se posrećilo iz prvog puta i mogu samo da zamislim kako je onima kojima se to odmah ne desi. Ali ako ja sa teškom istorijom bolesti nisam odustala, onda su čuda zaista moguća i rezultat koji na kraju dobijete zaista nema cenu", istakla je jednom prilikom pevačica, koja se u međuvremenu razvela od supruga, ali su nastavili zajedno da brinu o naslednici.

Ivana je tokom trudnoće bila veoma disciplinovana, a sve do porođaja, koji se desio carskim rezom, nije znala kog je pola beba.

"Mislim da sam tada bila najzdravija u životu. Kada sam se probudila, rekli su mi da sam rodila ćerku. Sećam se da sam onako bunovna uspela da kažem: 'Zezate me'. Sva sreća da smo Saša i ja kupovali garderobu u svim mogućim bojama, pa je Sara mogla sve to da nosi", otkrila je posle porođaja.

Devet godina nakon rođenja ćerke, Ivana se suočila sa novom borbom - sa 41 godinom doživela je infarkt.

"Počelo je tako što sam se zamarala i prilikom penjanja stepenicama na drugi sprat. Potom sam na internetu našla svoju dijagnozu, ali nisam prihvatala da tako nešto može da mi se desi, a u stvari, može da se desi svakome. Tek dok sam ležala u bolnici shvatila sam koliko ima ljudi sa srčanim tegobama, i mladih i starih. U mom slučaju nisu bile kobne moje godine, presudne su bile neke druge stvari", rekla je ranije Ivana za magazin "Hello".

Još fotografija Ivane Peters pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/ivanapeters Ivana Peters

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

IVANA PETERS O SVOJOJ NASLEDNICI: Retko priča o njoj, a sada je otkrila mnogo toga Kurir televizija