1. septembar emotivan je dan za sve roditelje, a posebno za one čija deca tek započinju školovanje. Đaka prvaka i ove godine ima među naslednicima brojnih ličnosti sa javne scene. Stariji sin Seke Aleksić, Jakov, danas je pošao u školu, a pevačica je imala veću tremu od njega.

"Ja sam spremna za taj prvi razred, a za njega, videćemo. Imam veću tremu od njega, jer on još ne zna da ga čekaju obaveze. Dosta smo u kući pričali o tome, da će imati domaće zadatke i da će učiti razne stvari. Verujem da neće biti lako, jer ni sa predškolskim nije bilo, zato što je Jakov malo nestašan i ne drži ga mesto. Važno je da shvati da mora da pazi na času, ali i da zavoli školu. On je znatiželjno dete i verujem da će ga mnogi predmeti interesovati, a mi ćemo se potruditi da stekne radne navike i da uživa u učenju", rekla je pevačica za "Blic".

Seka Aleksić
Instagram/Seka Aleksić 

Voditeljka Marija Veljković ima troje dece - ćerke Rosu i Nevu i sina Đurađa, a najmlađa Neva danas je postala školarac.

"Uvek sam se pitala zašto ljudi prave spektakl od tog polaska deteta u prvi razred. Valjda treba da budu ponosni što im dete raste i spremno je za školu. S druge strane, jeste emotivno, to je neki protok vremena gde shvatate da je dete koje ste 'juče' rodili toliko poraslo da kreće u prvi razred. Odlučila sam se za državnu školu jer mislim da je naše državno školstvo divno", istakla je Marija.

U školsku klupu ćerku Taru ispratila je i voditeljka Kristina Radenković, zajedno sa suprugom Nikolom Radojevićem.

kristina radenkovic-min.jpg
Instagram / krisradenkovic 

"Veoma smo uzbuđeni, spremamo se već dva meseca. Tata i ja verujem da ćemo početi psihički da se spremamo već od prvog roditeljskog. Danas nam je i svečani prijem u školi. Zakazali smo i svečani porodični ručak. Tara je dobila svoj radni sto, ali i 'pametni sat', bukvar, olovke i sveske. Nikola i ja smo veoma voleli školu tako da se veoma radujemo zbog ovog njenog poglavlja. Nekad mislim da smo mi uzbuđeniji nego ona, ali dobro, i ona će imati veći utisak kada prođe prvih mesec dana u školi", poručila je voditeljka.

Pevač Nikola Rokvić i manekenka Bojana Barović roditelji su troje naslednika - ćerki Leone i Angeline i sina Simeona, a najstarija Leona postala je đak prvak.

nikola rokvic bojana barovic 34.jpg
Instagram / nikolarokvic 

"Veoma smo radosni i sumiramo utiske kako je prošlo vreme, i kako za tren oka Leona već kreće u prvi razed. Upoznali smo učiteljicu i drugare. Najveću tremu ima mama, ali je ipak najviše prisutna radost. Jedva čekamo da sve krene jer je to novo razdoblje u životu. Kupljeni su ranac, pernica i sve neophodne stvari", poručio je poznati par.

Neke od fotografija voditeljke Marije Veljković pogledajte u galeriji ispod.

Instagram / mare.veljkovic Voditeljka Slagalice - novi izgled.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

OD 1. SEPTEMBRA NOVI PREDMET ZA ĐAKE OSNOVNIH ŠKOLA! Stručnjaci otkrili: Predavaće psiholozi, BIĆE OZBILJAN PREDMET Kurir televizija