Jovana Tipšin ostala je i bez oca i bez majke, a njihov odlazak zauvek je ostavio ožiljak na njenom srcu. Kada joj je otac preminuo, pevačica je posle nešto više od dve nedelje morala da se vrati na scenu, jer je imala unapred zakazanu turneju.

"Otkazala sam neke nastupe u Beogradu, uzela sam kaparu, pa sam posle vraćala to. Posle 17 dana sam morala da pevam, to je ono što nije dobro u našem poslu. Pevate, a u duši umirete. Ja sam imala turneju u Skandinaviji, tri meseca su je reklamirali, Mile Kitić i ja smo išli, pa nam se priključila i Goca Božinovska. Isplakala sam se u sobi, sredila i otišla jer su me mama i tata učili da uvek budem ono što jesam. Sećam se da su na tu turneju dolazile trudnice koje su putovale po 200-300 kilometara, a šta sada ja da radim. Oni su došli da uživaju. Stokholm, Geterborg, Danska, svuda smo bili, bila je velika turneja. Ja sam otišla na očev grob, vezala sam crnu maramu na njegov krst i rekla da znam da bi on mene kritikovao kada ne bih otišla da pevam, idem da pevam za njegovu ljubav. Tada sam krenula sa turnejom", prisetila se Jovana u ispovesti za "Novu".

Jovana Tipšin o Uskrsu
Youtube/Printscreen/Grand Magazin 

Majka joj je preminula tokom pandemije korona virusa, a pevačica je uz nju bila do poslednjeg dana.

"Tokom korone sam bila sa majkom, čuvala sam je do poslednjeg dana. Mislila sam da njenu smrt neću preživeti, tata kada mi je umro, tu je bila majka, sestre, braća, posao, ali kada se desilo… Ja sam nju spasavala, pritisak merila, nabavljala lekove, počela je odjednom da se guši, tu scenu nikada neću zaboraviti. Šta se tu desilo, ne znam, odvezli su je na VMA, moj kum me zove sutradan da pita kako je, njegov prijatelj je bio anesteziolog mojoj mami, mi smo zvali da pitamo kako je ona, celu noć ne spavamo, on mi je rekao da je sada bolje, da je doručkovala. Čula sam joj glas, imala je poremećaj srčanog ritma. Taj dečko se zamonašio, više nije anesteziolog, on me je pozvao da mogu da je vidim poslednji put, imam snimak. Ona mi govori da je vodim kući, pričala sam joj da joj podignem energiju. Bila je svesna do poslednjeg dana. Vladala je korona, imala sam dve maske, nisam mogla da se približavam", ispričala je Jovana potresne detalje.

Neposredno pred majčinu smrt pevačica je sa sestrom otišla u Crnu Goru, u manastir Ostrog, da se moli za zdravlje svoje mame.

Jovana Tipšin
ATA / Milan Maričić 

"Ja sam kasnije od patnje, tuge, boli, nespavanja dobila koronu. U međuvremenu je mama izašla iz bolnice, ja sam sve obezbedila da se steriliše auto, svi su imali vizir i maske. Zahvalna sam Bogu što sam imala priliku da poslednji put popričamo. Ona je posle upala u tešku komu, ne znam šta se desilo. Mislim da je dobila bakteriju u bolnici, među lekovima su bili antibiotik, svašta je tu bilo. Mi smo onda išli da je vidimo, da sam mogla samo da uđem da joj noge poljubim, da joj osetim miris kože. Onda sam rekla sestri da idemo pod Ostrog. Zvala sam prijatelja da rezerivše karte, mi sa aerodroma pravo na taksi i na Ostrog. Ponela sam njenu potkošulju, molile smo se i ja sam pre molitve snimala sebe, čule su se ptičice, to je bio 25. februar. Ušle smo kod Svetog Vasilija, molile se, i posle molitve je preminula tog dana, ona je inače krštena u crkvi Sveti Vasilije Ostroški na Banjici. Ja sam mislila da neću preživeti, kada izgubite roditelja onda ste ničije dete. Pre neko veče sam se toliko isplakala. Znam da su oni tu negde, fizički nisu, ali jednog dana ćemo se sresti", zaključila je neutešna pevačica za pomenuti medij.

Još fotografija Jovane Tipšin pogledajte u galeriji ispod.

Printscreen/ YouTube Grand Online, Jovana Tipsin Official, KurirTV/Printscreen Jovana Tipšin

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

"NOSIM SE SA TIM, MISLIM DA ZASLUŽUJEM VIŠE" Tipšin iskreno o nepravdi: Tu su menadžeri, diskoteke, određeni pevači...  Kurir televizija