Ivana Vuleta je šampionka sveta u skoku u dalj. Na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, Ivana je nestvarnim skokom 7,14 metara postavila novi rekord Srbije i postigla najbolji skok ove sezone.

Iza njenog uspeha, stoji mnogo odricanja i napornih treninga, a na sjajne rezultate u karijeri kako je i sama govorila za medije, ima uticaja i njena izbalansirana ishrana.

"Vodim računa o tome šta unosim u telo. Pogotovo kada non-stop putujem, onda moram da znam šta tačno uzimam. Imala sam problema sa bakterijama, korigovala sam ishranu, pa sam onda imala problema sa ciklusom, bila sam anemična, imala sam nedostatak gvožđa. Dosta sam disciplinovana“, ispričala je jednom prilikom Ivana.

Naša šampionka dan započinje lakim doručkom, za užinu jede voće i povrće, za ručak najčešće meso od ribe do bifteka, piletine i izuzetno zdrave ćuretine, a posle napornih treninga obavezno popije proteinski šejk. Večera je rezervisana za tanjir čorbe, a kako savetuje, za poslednji obrok nikako ne treba konzumirati voće.

"Greška koju svi prave je da jedu voće za večeru. To ne bi trebalo da se radi. Ili doručak ili rana užina. Najbolje je sezonsko voće i povrće, s tim ne možemo da pogrešimo. Kad imam slobodan dan, ako mi kilaža dozvoljava, za užinu pojedem voćnu salatu“, otkrila je jednom prilikom Vuleta.

Za njen besprekoran izgled, zaslužan je i njen suprug nutricionista Marko Vuleta. On na svom Instagramu deli pravila ishrane i savete za mršavljenje.

"Jedite redovno. Preskakanje obroka može voditi ka povećanom lučenju grelina (hormona gladi) i često vodi ka prejedanju i većem unosu kalorija. Jedite što više namirnica koje su bogate vlaknima. Iako možda niste ljubitelj povrća, trudite se da unosite makar salate uz obroke. Ukoliko ni to nije opcija, probajte sa dodavanjem vlakana u obroke, poput npr. psilijum ljuspica. Sem što će obogatiti crevnu floru usporiće vam varenje hrane i dati osećaj sitosti“, napisao je Marko svojevremeno na ovoj društvenoj mreži.

Osim toga, on preporučuje fizičku aktivnost, kao i konzumiranje što više vode, piše Zadovoljna.rs

Takođe, savetuje planiranje obroka, jer kada imate plan, onda je mnogo veća šansa da ćete ga se pridržavati.

"Možete koristiti niz drugih korisnih trikova kao što je obrok iz manjih tanjira, izbacite slatkiše iz kuće i žvaćite sporije kako bi mozak imao vremena da obradi signal kada ste zapravo siti“, otkrio je Ivanin muž.

Pogledajte još fotografija Ivane Vulete u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel Srpska rekorderka u atletici.

 BONUS VIDEO:

Ivana Vuleta intervju  Atletski savez Srbije