Dok je iščekivala da telefon zazvoni i začuje dragi glas, mala Svetlana nije mogla ni da zamisli da će se baš za tog Sašu udati kasnije i uživati s njim u srećnom braku. 

Danas je svi poznaju kao ženu sportskog asa Predraga Sašu Danilovića, a sve češće i kao majku teniserke Olge Danilović. 

"Sebe nikada nisam doživljavala kao osobu kojoj će glavna titula u životu biti to što je nečija žena! Imam ja svoje ime i prezime", kaže danas Svetlana koja već decenijama uspešno radi kao voditeljka.

Ipak, nikada nije htela da svoj poziv stavlja ispred muževljevog. "On je imao ozbiljne obaveze i sve je bilo podređeno njima. Nisam mogla da kažem: ‘Ajde, nemoj na trening, idemo večeras da šetamo. Život sportiste i njegove porodice podređen je treninzima i utakmicama. To je teško, a opet lepo je što je on bio toliko uspešan da je stalno pobeđivao sa klubom i reprezentacijom."

svetlana i predrag danilovic.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Njihovo poznanstvo je danas "mislena imenica".  Upoznali su se kad su imali 16 godina i prvo se družili kao deca.  "Bilo je to neko drugo vreme, nije bilo mobilnih telefona i društvenih mreža. Trebalo je sakupiti hrabrosti i pozvati na centralni fiksni telefon koji je stajao u hodniku, pa se predstaviti i pitati da li može da razgovara sa Svetlanom. Pa, prvo pričati sa mamom, tatom… Svi bi se izređali dok dođem do slušalice", kaže voditeljka. 

Ona je igrala za juniorsku ekipu Banjice, a on za Partizan. Dečija ljubav je prerasla u brak koji traje decenijama. Svetlana je rodila dve ćerke koje se obe zanimaju za sport, kao i sina Vuka, ali je ostala verna i svom poslu.

"Novinarstvo me je uvek privlačilo, a kao zanimanje povezano je sa Filološkim fakultetom", kaže Svetlana koja je studirala skandinavske jezike. "Moja drugarica pisala je za Sportski žurnal i predložila mi je, pošto smo tada živeli u inostranstvu, da šaljem neke interesantne reportaže jer u to vreme oni nisu imali prilike da putuju. Meni se to dopalo, a po povratku u Beograd počela sam da radim na televiziji", ispričala je danas voditeljka RTS. Danas se trudi da što češće prati Olgu na putovanjima, a njena sudbina se nijednog trenutka nije odvojila od sporta.

Desilo se i da je jednom prilikom intervjuisala "rođenog muža", pa mu se obraćala sa "vi". "Najsmešnije je bilo kad sam ga pitala - kakvi su vam planovi za budućnost", seća se Svetlana.

 Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Olga Danilović i Jan Oblak u Beogradu Kurir