Samo nekoliko meseci posle rođenja Bruk Šilds, njena majka se razvela. Imala je samo 11 meseci kad su je fotografisali za reklamu jednog deterdženta za veš i od tada je počela da zarađuje. Za sebe i svoju majku Teri.

Tokom čitavog detinjstva, pa sve dok nije zakoračila u dvadesete godine,majka joj je bila večiti menadžer i družbenica. Pratila ju je na snimanja za reklame, kao i kad je postala glumica. Neko bi očekivao da će je zaštititi, ali...

Teri je dala dozvolu da joj ćerku fotografišu golu za muški časopis kad joj je bilo samo deset godina. U filmu Luja Mala, "Slatka mala", igrala je prostitutku. Sa petnaest godina, postala je zaštitno lice reklamne kampanje za farmerke Kelvina Klajna, a obeležile su je sugestivne lascivne rečenice u stilu "ničeg nema između mojih farmerki i mene".

bruk silds 0379597739-min.jpg
Profimedia 

Reklama je bila zabranjena u Kanadi, na ulicama su paparaci trčali za mladom Bruk, ali su mnogi i dobacivali neprijatna pitanja i komentare. Naročito su oni bili upućeni majci Teri: "Kako si mogla", "Zašto si to dozvolila".

"Ljudi ne shvataju da sam morala da održim majku u životu", ispričala je kasnije Bruk u dokumentarnom filmu. Ćerka je bila ta koja je zarađivala za život za njih dve. Otac nije davao ni pare, njegova porodica je čak bila spremna da plati Teri kako bi abortirala. Ona je to odbila, a otkako se devojčica rodila, govorila joj je: "Ti si najlepša na svetu".

bruk silds 0379521300-min.jpg
Profimedia 

Posle reklame za farmerke, Bruk se nikad nije pokajala što je krenula tim putem. "Uspela sam da nam kupim kuću, da nam kupim auto", objašnjavala je glumica koja provela i detinjstvo i mladost pod reflektorima.

Dugo nije pričala o majčinom alkoholizmu. "Niko ne zna koliko se ona borila s tim", uverena je Bruk. Dešavalo se da je Teri ostavi na setu, a da onda ćerka, kad završi snimanje, ide po okolnim barovima i traži je.

bruk silds 0149671279-min.jpg
Profimedia 

Zaticala ju je i s muškarcima u hotelskim sobama, a već sutradan je nastavljala neumorno da radi. "Bile smo nas dve protiv svih ostalih", kaže Bruk.

Tek kad je napunila 20 godina, uspela je da skupi hrabrosti i konačno zaposli drugog menadžera. Majci je dala otkaz. Ipak, to ne znači da ju je napustila. Ostala je uz nju sve do smrti. Svoje iskustvo je pretočila ne samo u dokumentarni film o sebi, već i u dve knjige. 

bruk silds 0766208824-min.jpg
Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

HILARI DAF ČEKA 3. DETE, NIKO NIJE ZNAO DA JE TRUDNA: Glumica je na ovaj način obelodanila da je u DRUGOM STANJU! (VIDEO) Instagram