Postala je Mis Danske kad je imala samo 17 godina, bila je vlasnica titule "žena sa najlepšim telom na svetu" koju joj je dodelio lično Đani Versaće. 

Helena Kristensen je bila  jedna od sedam devojaka koje su zapalile modni svet - sa Lindom Evanđelistom, Kristi Tarlington, Sindi Kroford, Naomi Kempbel, Klaudijom Šifer i El Mekfirson, ona je ponela laskavo ime koje izmišljeno za njih - supermodeli.

Bile su prve manekenke kojima je javnost znala imena. Sve druge, pre njih, bile su lepe, ali bezimene "lutke" koje prikazuju odeću.

donatela versace i helena kristensen 0350243159-min.jpg
Profimedia 

Sreću u poslu je, u prvi mah, pratila i sreća u ljubavi, naročito kad je upoznala Majkla Hačinsa, frontmena australijskog rok benda INXS. "Bili smo savršen par", govorila je Helena. "Potpuna mentalna i fizička hemija činila je naš odnos slatkim, dubokim, emocionalnim i punim radosti."

A onda je jedan incident promenio sve. Jednog dana u Kopenhagenu, Heleninom rodnom gradu, njih dvoje su izašli na picu. Došli su do picerije biciklom, neki taksista je tražio da se Majkl pomeri, što je ovaj odbio. Taksista je izašao iz kola, udario pevača, a on je pao i nesrećno udario glavom u trotoar.

majkl hačins 0236737977-min.jpg
Profimedia 

"Otišli smo u bolnicu, a kad se Majkl probudio, odjednom je postao agresivan", seća se Helena. "Pokušavali su da ga umire da ostane u bolnici, ali ih je on fizički odgurivao", ispričala je manekenka u dokumentarcu snimljenom kasnije o ovom harizmatičnom muzičaru.

Posle ovog incidenta, tvrdi Helena, Majkl više nikad nije bio isti. Povreda glave je, kako ona misli, iz osnova promenila njegovu ličnost i otkrila njegovu "mračnu, ljutitu stranu".

helen kristensen 0087704105-min.jpg
Profimedia 

Nije više bilo sreće u njihovom odnosu, ali je ipak teško doživela kad ju je ostavio. Upoznavanje sa Polom Jejts, čuvenom voditeljkom tog vremena i ženom Boba Geldofa, bilo je fatalno. Odlučio je da prekine s Helenom i s njenim svetom mode i kreatora.

majkl hačins 0488657315-min.jpg
Profimedia 

Dve godine nakon njihovog raskida, 37-godišnji pevač je nađen mrtav u hotelskoj sobi u Sidneju. Prema policijskom nalazu, uzrok smrti je bilo samoubistvo.

Danas Helena odbija da razgovara s novinarima o svojim ljubavima. Do pre pet godina se zabavljala sa drugim poznatim rokerom, Polom Benksom, ali o njihovom raskidu nije rekla ništa. Više slika Helene i Majkla pogledajte u galeriji.

Profimedia Majkl Hačins je bio jedna od njenih najvećih ljubavi.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO: 

Manekenka i milioner  Tiktok/@cokimngann