Džejmi Velet je igrao samo jednu ulogu na filmu, ali je punih deset godina odlično zarađivao od kinematografije. Glumio je u serijalu o Hariju Poteru, a pojavio se u čak šest od osam filmova ovog megapopularnog ostvarenja.

Glumac je rođen 1989. godine u Londonu, a imao je samo devet godina kad ga je udario automobil na ulici. Lekari su očekivali smrtni ishod ili teško oštećenje mozga, pa su bili iznenađeni što se mališan oporavio u potpunosti.

Za potrebe filma o Hariju Poteru, svi đaci u njegovoj školi su fotografisani pa je tako i on ušao u uži izbor. Na audiciji je dobio ulogu Vinsenta Krabe i tako dobio priliku da se pojavi na svim premijerama od 2001. do 2009. godine.

dzejmi velet 0097912154-min.jpg
Profimedia, ©Warner Bros/Courtesy Everett Collection 

Međutim, uprkos svim uspesima u svetu "malih čarobnjaka", Džejmijev život je krenuo silaznom putanjom. Ogromna slava je, navodno, predstavljala preveliki pritisak za njega i utehu je pronašao u marihuani. Uhapšen je kad se otkrilo da je i proizvodi i od tog trenutka za njega više nije bilo mesta uz Harija Potera.

dzejmi velet hari poter 0017308570-min.jpg
Profimedia 

Tada je osuđen na 120 sati društveno korisnog rada, ali najgore je tek dolazilo. Učestvovao je u londonskim protestima i tada uhapšen zbog nasilja i izazivanja nereda. Snimljen je sa Molotovljevim koktelom u ruci. Kažnjen je sa dve godine zatvora premda je na sudu dokazano kako nije imao nameru da uništi ili ošteti bilo čiju imovinu.

Džejmi sada prodaje lične video poruke na jednom popularnom selebriti sajtu, za sve one koji ga vole i obožavatelje koji ga nisu zaboravili.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

"PROFESORI TE UČE DA JE TO ISTO KAO KADA STAVIŠ RUKU NA STO!" Glumac odgonentnuo: Kako se prave intimne scene u filmovima? Kurir televizija