Bela Hadid već dugo pati od hroničnih posledica Lajmske bolesti, a proteklih 100 dana je provela u borbi protiv novih infekcija koje su udružene sa starom boljkom.

Manekenka koju su proglasili najlepšom na svetu ne pojavljuje se na modnim dešavanjima, nema je na pistama, ništa ne snima.

Sestra Džidži Hadid, jednako slavna, objavila je nedavno kako jedva čeka da Bela opet bude na sceni što su svi dočekali kao najavu njenog povratka. Odmah je stiglo razjašnjenje - sve su to samo lepe želje, Bela i dalje nije u mogućnosti da radi.

bela hadid 11-min.jpg
Instagram / bellahadid 

Blizu 60 miliona pratilaca dobilo je juče priliku da zaviri u njen bolesnički život - tužne slike su ih podstakle da svojoj miljenici pošalju brojne izraze podrške u borbi za zdravlje.

"Ona mala devojčica koja je toliko patila bila bi ponosna na mene danas što ne dižem ruke od svega", počela je Bela svoju ispovest uz niz fotografija medicinskih izveštaja. "Hvala mojoj mami što je sačuvala sve ove analize, što je uvek uz mene, štiti me, podržava, a što je najvažnije - veruje u mene dok prolazimo kroz sve ovo", piše Bela.

bela hadid 2-min.jpg
Instagram / bellahadid 

Još u detinjstvu su se pojavili brojni problemi. U jednom lekarskom izveštaju iz 2014. godine, navodi se da Bela već godinu i po dana pati od ekstremne iscrpljenosti i depresije, nije u stanju da pohađa školu i ima velike probleme sa pamćenjem.

"Danas ona ima glavobolje, nesvestice, mišićnu slabost, bolove u mišićima, zglobovima i limfnim čvorovima", navodi lekar. "Noću se znoji, ne može da spava, šake i stopala su joj hladni, osetljiva je na razne vrste hrane. Javlja se poremećaj pažnje, osećaj utrnulosti, često pravi greške u govoru, s teškoćom obavlja računske radnje. Svi simptomi su još gori kad je spoljna temperatura ekstremno niska ili ekstemno visoka."

bela hadid 5-min.jpg
Instagram / bellahadid 

Sledi niz fotografija za koje Bela kaže da je odabrala "najpozitivnije", budući da je ishod lečenja, kako kaže, bio dobar. Na njima vidimo manekenku kako uglavnom leži ili sedi, u obe ruke su joj postavljene braunile, često je na infuziji ili transfuziji. Društvo joj pravi verni pas.

U izveštajima koje je objavila se navode i brojni patogeni koji su pronađeni - enterovirus, parvo virus, gljivica kandida, nekoliko vrsta borelije kao i babezija. "Vratiću se kad budem spremna, svi mi mnogo nedostajete i sve vas mnogo volim", napisala je Bela. "Bilo je bolno, ali i prosvetljujuće, sad imam nove prijatelje, nove vizije i novi mozak", dodala je manekenka, a kako izgleda njeno kućno lečenje pogledajte u galeriji slika.

Instagram / bellahadid Manekenka se bori s teškim infekcijama.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

BELA HADID ZBOG BOLESTI OSTAJE BEZ ZUBA TikTok/babybella777