Selin Dion se povukla iz javnosti posle teške dijagnoze koju je, krajem prošle godine, saopštila i svojim fanovima na Instagramu.

Tada je objavila da boluje od "sindroma ukočene osobe", hroničnog neurološkog poremećaja koji izaziva jake i bolne grčeve u mišićima. Zbog toga je morala da otkaže svetsku turneju, a poseban strah izaziva i briga za njene glasne žice.

Pevačica se najviše oslanja na porodicu, imajući u vidu da ima trinaestoro braće i sestara, a ona sama je rodila tri sina. 

Njen otac Ademar i majka Tereza odgajili su brojno potomstvo i svi su veoma muzički nadareni. Kao dete je spavala na stolicama po restoranima i barovima dok bi njena braća i sestre nastupali. Međutim, niko od njih nije došao ni blizu njenog uspeha.

"Gledala sam koliko napora oni ulažu i znala koje snove nisu ostvarili", kazala je svojevremeno Selin. "Kad ja dosegnem neki uspeh, činim to i za sebe i za njih." Brat Majkl je radio kao pomoćnik menadžera njenih turneja, a sestra Polin osnovala njen fan klub. Sa svima je ostala bliska.

Utoliko je strašnije bilo kad je njen striji brat Danijel umro od karcinoma, u 59. godini, a dva dana kasnije, od iste bolesti i njen muž Rene. Selin je bila skrhana i pitanje je koliko su ovi stresovi uticali na njeno zdravlje.

selin dion 0756165988.jpg
Profimedia 

"Selin je objavila kakva ju je bolest snašla na način koji niko drugi ne bi očekivao", ispričala je Klodet. "Nije bilo suza, nije pokazala strah, ispričala je to mirno i staloženo. Trenutno je u kući sestra Linda koja joj pomaže u svemu, a sestra Klodet je redovno informisana.

"Stalno se čujem sa Lindom i ona nas obaveštava u kakvom je Selin stanju. Za njenu bolest nema leka", očajna je sestra koja zna koliko je ovo retka bolest. 

"Iskreno mislim da je njoj ipak najpotrebniji odmor", kaže Klodet "Uvek je radila više od svih, uvek je htela sve da nadmaši i u jednom trenutku, srce i telo zaista žele nešto da ti saopšte. I tad ih treba saslušati, to je važno", kaže Klodet. 

"Selin je u kontaktu sa mnogim lekarima, ali najvažnija od svega je nada da će joj ipak biti bolje", trudi se Klodet da održi pozitivan duh.  

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Selin Dion Instagram/celinedion