Slavna pevačica Selin Dion (55) i dalje bori sa neurološkim poremećajem. Zbog toga je i otkazala svetsku turneju "Courage" kada se obratila svojim fanovima.

"Sa ogromnim razočaranjem danas moramo da objavimo otkazivanje svetske turneje 'Courage'. Tako mi je žao što sam vas sve još jednom razočarala. Zaista naporno radim da povratim svoju snagu, ali turneje mogu biti veoma teške, čak i kada se osećate 100% dobro", objavila je ona i dodala:

"Nije fer prema vama da stalno odlažem nastupe, i iako mi to slama srce, najbolje je da sada sve otkažemo dok ne budem zaista spremna da se ponovo vratim na scenu. Želim da svi znate, ne odustajem... i jedva čekam da vas ponovo vidim."

selin dion 0453718514
Profimedia 

Selin Dion je još u decembru 2022. godine počela da otkazuje planirane nastupe, nakon što je javno rekla da joj je dijagnostikovan poremećaj poznat kao sindrom ukočene osobe.

Stanje, koje pogađa jednu od milion osoba, i uzrokuje nekontrolisano naprezanje njenih mišića, na kraju ostavlja obolele kao "ljudske statue" jer progresivno zaključava telo u krute položaje, ostavljajući obolele nesposobne da hodaju ili govore.

Ovaj sindrom se najčešće javlja između 30. i 50. godine života.

selin dion 3-min.jpg
Youtube / Celine Dion 

Poput većine autoimunih bolesti, dva puta je češći kod žena. Za ovaj sindrom je karakteristično da pacijent ima bolne mišićne spazme i oni su vremenom sve češći. Po engleskom nazivu - Stiff Person Syndrome, ova bolest se često označava skraćenicom SPS.

Sestra čuvene pevačice Klodet Dion, rekla je da se Selin bori da pronađe lek za ovu bolest.

 U intervjuu za Le Journal de Montreal, Kloder je otkrila da uprkos radu sa "najboljim istraživačima u ovoj oblasti", pevačica nije primetila nimalo poboljšanja u svom zdravlju.

 "Ne možemo da pronađemo nijedan lek koji deluje, ali nada je važna. Iskreno, mislim da ona uglavnom treba da se odmara. Ona uvek ide iznad i dalje, uvek se trudi da bude najbolja i vrhunska u svemu što radi. U jednom trenutku, vaše srce i vaše telo pokušavaju da vam nešto kažu. Važno je to slušati", rekla je Klodet.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

 BONUS VIDEO:

Selin Dion Instagram/celinedion