Selin Dion je konačno otkrila zašto toliko dugo ne nastupa, već otkazuje sva svoja gostovanja. O slavnoj pevačici se već dugo nagađalo da je teško bolesna, a sada joj je konačno postavljena dijagnoza.

Popularna Kanađanka se obratila svojim obožavaocima na Instagramu ličnom porukom, snimljenom na engleskom i francuskom jeziku. Moraće, kako kaže, i dalje da otkazuje koncerte, a evo šta se dešava s njenim zdravljem.

Selin je izjavila da boluje od neizlečive bolesti koja pogađa jednu u milion osoba. U pitanju je sindrom ukočene osobe koji se, najčešće, javlja između 30. i 50. godine života.

selin dion 0504692968-min.jpg
Profimedia 

Poput većine autoimunih bolesti, dva puta je češći kod žena. Za ovaj sindrom je karakteristično da pacijent ima bolne mišićne spazme i oni su vremenom sve češći. Po engleskom nazivu - Stiff Person Syndrome, ova bolest se često označava skraćenicom SPS.

"O ovoj bolesti se još ne zna dovoljno, ali nam je sad makar poznato otkud ovi grčevi koji se kod mene javljaju", kaže Selin. Bolest pogađa centralni nervni sistem, naročito mozak i kičmenu moždinu. Pacijenti mogu da postanu invalidi, vezani za krevet ili kolica, nisu sposobni da rade niti da se staraju o sebi.

Simptomi su izuzetna krutost, jaki bolovi i i hronična anksioznost. Mišićni grčevi mogu da budu toliko jaki da se od njih iščaše zglobovi ili čak polome kosti.

"Nažalost, ovi grčevi utiču na svaki aspekt mog života", kaže Selin. "Nekad mi je teško da hodam, od njih ne mogu da koristim ni svoje glasne žice kao nekad", tužna je pevačica i kaže da ne gubi nadu već uporno radi sa lekarima i sportskim trenerima.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna