Harmonikaš, kompozitor i producent Dragan Stojković Bosanac popularnost veliku popularnost je stekao kao član žirija muzičkog takmičenja Zvezde Granda. O svom privatnom životu nerado govori. Sa suprugom Dunjom zajedno je duže od četiri decenije. Venčali su se 1977. godine i ubrzo dobili sina Aleksandra, a ćerka Aleksandra rođena je osam godina kasnije.

Rođen je u Sarajevu, odrastao je u Konjicu, a od sedamdesetih godina živi i radi u Beogradu.

"U to vreme moje mladosti park u Konjicu je bio pun zelenila i bio je jedan od najlepših parkova u to vreme u Jugoslaviji. U parku se pecalo, iz parka se zaljubljivalo, odatle se išlo u bioskop, pa i vraćalo se da se 'šaketa' (prim.aut tuklo). Ja sam se zaljubljivao, jer sam bio dosta emotivan, a bogami i uzvraćalo se to. Važio sam za jednog mangupa", ispričao je Bosanac, a potom otkrio kako je upoznao suprugu.

"Kada sam završavao maturu, onda su mi drugari napravili spisak za moj govor dali naslov 'Oproštaj velkikog poglavice', tu sam upoznao i Dunju, moju suprugu. Mi smo bili i komšije i mogu reći kako je Dunja moja ljubav iz srednje škole. Zajedno smo rasli, upoznavali se, zajedno smo išli u školu. Zajedno smo išli od prvog razreda gimnazije, dok smo u osnovnoj smo menjali smene", opisao je on i ispričao kako je izgledalo kada se prvi put udvarao Dunji.

"Kada sam malo stasao i počeo devojke 'da odvajam', ja nju za ruku, ona meni kaže: 'Beži' . Bio sam zatečen kako to meni neko da kaže. Bogami sam se tu zatreskao i dođosmo zajedno na fakultet. I posle toga sretno se oženih i dobih dvoje divne dece", priznao je Bosanac.

Nakon završene srednje škole, na iznenađenje mnogih, Stojković se umesto u Sarajevo preselio u Beograd, a jednom prilikom istakao je da je upravo Dunja jedan od krivaca za ovu životnu odluku.

"Dobrim delom sam zbog Dunje prevario moje roditelje da je bolje da sam u Beogradu nego u Sarajevu. Ona je išla u prestonicu da studira, a ja sam imao kalkulaciju da je ne pustim samu u veliki grad, a i meni se mnogo više dopalo šta je to dolazilo iz Beograda i mene je to povuklo", ispričao je Dragan za "Grandonline".

Žena Dragana Stojkovića Bosanca
ATA Images/ M.M 

"Dogodila se jedna nepredviđena situacija i mi smo se venčali na zaprepašćenje i mojih i njenih roditelja. Počeli smo da živimo zajedno kod neke njene rodbine, rođak je rekao 'Hoćeš li se ženiti, zete evo ti soba'. Svakako smo bili već dugo zajedno i to bi bio logičan korak koji je Dunjina trudnoća samo ubrzala. Tada sam shvatio da najveću ljubav prema ženi osećaju muškarci", ispričao je Dragan kako je započeo njegov brak te 1977. godine.

Gospođa Dunja izabrala je miran i povučen život, a kako je kompozitor svojevremeno objasnio, njegova izabranica u potpunosti je posvećen porodici to je, između ostalog, ključ srećnog braka.

"Drago mi je da supruga nikada nije želela da bude zvezda preko druge zvezde. Ona mi je najveća i iskrena podrška u smislu nečega što se zove ljubav prema porodici i deci, a dođem i ja tu na red kao suprug. Prava stvar je kada se to oseti. Pazi me i priprema mi omiljenu hranu. Jako volim punjene paprike, a ona to izvanredno kuva, kao i hurmašice, kadaif. Mnoge sam probao, ali kadaif moje Dunje se može meriti sa onim iz Istanbula", rekao je nedavno Bosanac o svojoj lepšoj polovini ističući da je da je oduvek znao da je ona prava.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

"NE ESTRADI NE POSTOJI PRIJATELJSTVO!" Bosanac otkrio bolnu istinu o kolegama, a onda potkačio neke članove ŽIRIJA ZVEZDA GRANDA Kurir televiy