"Vraćao sam se jedne večeri kući i ugledao belo svetlo", počinje svoju ispovest Denis Kvejd, popularni holivudski glumac, kojem je raskošni talenat omogućio uloge u brojnim filmovima.

"U tom svetlu sam video sebe kako gubim sve i završavam ili na robiji ili u kovčegu, a nisam želeo da se to dogodi", objašnjava plavooki superstar iz Teksasa koji je godinama bio zavistan od kokaina.

Bilo je to devedesetih godina prošlog veka kad je, kako je Kvejd jednom prilikom kazao, čak u budžetima filmova bila predviđena i stavka za kokain, malo prikrivena. "Svi su ga tada uzimali. Umesto da popijete koktel, vi šmrknete jednu liniju", kaže Denis.

denis kvejd meg rajan 0394522905-min.jpg
Profimedia 

"Imao sam reputaciju nevaljalog momka", priča Kvejd koji je počeo da se drogira još na koledžu. "Probudim se, šmrknem jednu liniju i zakunem se da više neću tog dana. A kad otkuca četiri poodne, eto mene nazad kao kad veverica trči u točku zatvorena u kavezu", napisao je u jednom članku.

U želji da promeni svoj život, sam se prijavio u cenar za odvikavanje od narkotika i oporavio se do 1990. godine. Talentovan i za muziku, napisao je tada pesmu posvećenu majci koje je celog života brinula za njega. Naslov je bio "Na putu za raj".

denis kvejd 0690890535-min.jpg
Profimedia 

"Odrastao sam u porodici koje pripadala baptističkoj zajednici, voleo sam himne i sećam se onih koje sam pevao u detinjstvu", kaže Denis. Ali tek posle rehabilitacije je počeo da čita Bibliju, kao i druge religijske knjige.

"Tek tada sam razvio lični odnos prema religiji. Danas sam srećniji nego ikad dosad i zahvalan što sam živ", kaže Kvejd.

denis kvejd 0784850082-min.jpg
Profimedia 

Nakon razvoda od Meg Rajan s kojom ima sina, glumice P.Dž. Souls i Kimberli Bafington s kojom je dobio blizance 2007. godine, glumac je sad u četvrtom braku, sa Lorom Savoj.

"Kad prekinete sa drogom, ostane neka rupa u vama", kaže Denis. "Hrišćanstvo mi je pomoglo da ta rupa nestane".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

TUŽNE VESTI IZ HOLIVUDA: Legendarni glumac Brus Vilis zbog bolesti napušta svet glume Kurir televizija