Ponovo je na naslovnim stranama, opet je lepotica svetskog glasa. Kara Delevinj kaže da je odlazak na lečenje bio neophodan da bi se izborila sa svojom zavisnošću i nemirima.

Na taj korak se odlučila tek kad je, prošle godine, ugledala sebe na paparaci slikama. "Videla sam da nisam dobro", priznaje svetska manekenka.

Na tim fotografijama i snimcima se vidi kako Kara tumara ispred jednog aerodroma u Kaliforniji, bez cipela, u prljavim čarapama. Snimljena je sa tamnim podočnjacima, kako puši neku lulicu, pa zatim i debelu smotanu cigaru u automobilu, čupava, bez šminke. Na jednom snimku, kako pipetom sipa sebi neke kapljice u usta.

kara delevinj 0761259891-min.jpg
Profimedia 

Danas je zahvalna što su ove slike snimljene. "Nisam spavala. Nisam bila dobro. Dirljivo je što sam mislila da se dobro zabavljam, ali po slikama sam shvatila da nije tako", kaže ona. Godinama je odbijala ljude od sebe. "Tri godine nisam išla na terapiju", objasnila je Kara, a njene mentalne tegobe, kako kaže, traže stalnu pažnju.

"Mislila sam da treba da idem na terapiju samo kad mi se dešava nešto loše", kaže manekenka. "A treba da idem i kad se dešava nešto dobro."

kara delevinj  0761262347-min.jpg
Profimedia 

Kara je imala mnogo "površnih" veza jer je, tvrdi, potiskivala emocije. "Nisam htela da me neko doživljava kao teret. A plašila sam se napuštanja", priznaje.

"Pitajte moje prijatelje - reći će vam da me nikad nisu videli kako plačem. A od prošlog septembra, potrebna mi je samo podrška. I došli su mi prijatelji koje znam od 13. godine, svi su došli. I svi smo se rasplakali. Rekli su mi da zaslužujem novu šansu za sreću."

Naslovna strana "Voga" sa tekstom "Kara Delevinj počinje ponovo" je njen povratak u svet mode i lepote. "Biću na terapiji do kraja života", priznaje manekenka.

Tekst: Lepa&Srećna