Glumačka legenda Svetlana Ceca Bojković nikada nije isticala svoj privatni život u prvi plan, ali je svojevremeno za medije otkrila pojedine detalje svojih najvećih ljubavi. Njen prvi suprug bio je glumac Miloš Žutić, kog je upoznala dok ju je spremao za Akademiju. Venčali su se na njenoj trećoj godini studija, a ćerku Katarinu Žutić dobili su 1972. godine.

"Pri kretanju u tom smeru sve mi se događalo brže nego što je to uobičajeno. Dve godine posle upisa na Akademiju bila sam, još kao student, po odluci Bojana Stupice, primljena za stalnog člana ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta! I te 1968. godine igrala sam u sedam premijera, a imala sam i osmu, ličnu: udala sam se za glumca Miloša Žutića. Potom sam, 1970, diplomirala, a vrlo brzo, krajem 1972, donela sam na svet Katarinu, moju Kaju", rekla je Ceca svojevremeno za "Politiku" i otkrila da je imala problem da zatrudni.

Svetlana Bojković o ćerkinoj borbi za potomstvo
ATA / Antonio Ahel 

"Jako sam želela da rodim, a imala sam, pre toga, probleme sa trudnoćama. Zato sam ovu trudnoću prihvatila kao dar od Boga. Bila sam vrlo srećna. Tokom ove trudnoće imala sam samo pozitivne misli. A porođaj sam doživela kao kosmički doživljaj. Jer, ne postoji ništa na ovom svetu što može da se poredi sa trenom kad sam čula prvi plač moje Kaje", ispričala je glumica.

Pre nego što se razvela od Miloša Žutića, zavolela je reditelja Ljubomira Mucija Draškića, koji je tada takođe bio oženjen, a kasnije je postao njen drugi suprug.

"Moji brakovi su se preklopili osamdesetih godina. U zajednicu sa Mucijem ušla sam pre razvoda od Miloša. Moja i Mucijeva ljubav bila je jača od svih pravnih normi, a zvanično smo se venčali tek 1990. godine. Jer, i on je, iz svog prvog braka, izašao na isti način kao ja iz svog", pričala je Ceca, koja je dodala da je sa prvim mužem, uprkos svemu, imala prijateljski odnos do kraja njegovog života.

"Udala sam se kad sam imala dvadeset jednu godinu, a Miloš osam više. Bili smo nedozreli za brak. I došlo je do erozije naše zajednice, ali ne i našeg ljudskog odnosa. Taj naš ljudski odnos nije izostao do kraja njegovog života, do 1993, do njegove pedeset četvrte godine, uprkos činjenici da smo oboje bili u novim brakovima. Ja sa rediteljem Ljubomirom Mucijem Draškićem, a on sa glumicom Ognjankom Ognjanović sa kojom je dobio sina Đorđa. A i nas dve smo bile i ostale jako bliske. Miloša je savladala najteža bolest", objasnila je jednom prilikom.

Cecu i njenog drugog muža, Ljubomira Mucija Draškića, razdvojila je njegova smrt 2004. godine.

"On je krajem devedesetih počeo da tone u neku vrstu depresije, a pravi izraz je odustajanje od života. Nikad pre toga nije hteo da se 'čekira' kod lekara. Posle bombardovanja drugari su ga odveli u bolnicu 'Sveti Sava' i tada mu je konstatovan problem sa krvnim sudovima. Umro je 2004. od srčanog udara u šezdeset sedmoj godini", rekla je dramska umetnica.

Svetlana Ceca Bojković
ATA / Antonio Ahel 

Godine 2011. Ceca se udala za svog sadašnjeg, trećeg supruga, diplomatu Slavka Kruljevića, kog je upoznala preko zajedničkih prijatelja.

"Slavkovi prijatelji koji su mene poznavali pozvali su me na večeru. On je pre toga bio u Njujorku četiri godine, gde je obavljao funkciju zamenika šefa Misije Srbije pri UN. Kad se vratio, naši prijatleji su upriličili večeru na kojoj smo se upoznali. Oni su onda nastavljali da prave večere da bismo se još bolje upoznali, i tako je to trajalo dva meseca, odnosno dok na kraju nismo sami otišli na ručak", otkrila je svojevremeno i dodala čime ju je Slavko osvojio:

"Prosto mi je mnogo lepše da živim ovako nego da živim sama. Zadovoljna sam što sam to uradila. Suprug me je osvojio svojim ljudskim kvalitetima i time što imamo sličan pogled na život i što se slažemo u estetskom smislu."

Još fotografija Cece Bojković pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Mateja Stanisavljević, ATA / Antonio Ahel Svetlana Ceca Bojković

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

SVETLANA BOJKOVIĆ PODELILA DETALJE SA SNIMANJA BOLJEG ŽIVOTA: Bilo nam je udobno i imali smo sve! POPULARNOST NAM NIJE BILA VAŽNA Kurir televizija