Otac Miloša Timotijevića, Dragan Timotijević Belmondo, preminuo je pre četiri godine, a uticao je na odluku svog sina koju profesiju da odabere. U višedecenijskoj karijeri fotografa uradio je više od trista naslovnih strana i preko šeststo modnih naslovnica, a Miloša je često fotografisao.

"Ja sam ispred očevog objektiva proveo bukvalno 40 godina. Otac je svojim savetima i fotoaparatom uticao na moju odluku. On je taj koji mi je prvi rekao: 'Pa, možda bi trebalo da se baviš glumom, to je nešto u čemu bi ti bio dobar' Strepeo je, upravo zato što me je on gurnuo u tu priču, da li ću uspeti ", rekao je Timotijević i istikao da mu smeta što se na glumce gleda kao na zabavljače.

"Umetnost je uvek bila neka strast prema istini i životu. Umetnost me je vodila ka tome da objedinjujem istinu i u životu. Oduvek sam voleo i muziku i film, a pozorište sam kasnije otkrio. Sve sam to kanalisao kroz ovaj poziv, mislim da film i pozorište objedinjavaju gomilu umetnosti. Gluma je dosta zanimljiva disciplina u celoj toj priči, prilično nedefinisana i na nas još uvek gledaju kao na zabavljače, a ne umetnike. Kako godine prolaze, ja sam svakako ubeđen da nisam promašio profesiju", rekao je glumac i priznao da se svakoga dana preisputuje oko svojih odluka.

"Svaki umetnik, kao i svaki pravi čovek se preispituje svakog dana oko svojih izbora. Svaki put kada radim neki posao se preispitujem da li je to prava stvar. Nikada nisam prestao da se preispitujem i možda je u tome ključ", rekao je za crnogorsku televiziju “E” glumac koji imaju jednu veliku žal.

 "Oduvek sam voleo da slikam. Tanka je linija bila da li ću probati na Fakultetu dramskih umetnosti ili likovnih. Obožavam muziku, ali nisam nešto preterano talentovan i to je neka moja najveća žal. Takođe mi je žal što se nisam bavio i slikarstvom. Ali, za to nije nikad kasno, dan danas se bavim na nekom amaterskom nivou", rekao je Miloš koji u oktobru 2022. godine drugi put uplovio u bračne vode, sa 15 godina mlađom Tijanom Simić.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Miloš Timotijević sa ženom Instagram/showbizz_fotke