Bojan Vasković, frontmen "Lexington benda", pre 11 dana postao je otac devojčice Helene, koju je njegova supruga Aleksandra donela na svet u Beogradu. Umesto da sa radošću proslavljaju rođenje trećeg deteta, za Bojana i Aleksandru usledili su dani brige i strepnje, s obzirom na to da je beba morala na operaciju zbog urođene srčane mane.

Aleksandra Vasković se tim povodom juče, 10 dana nakon porođaja, oglasila na društvenim mrežama i zamolila sve za razumevanje i podršku. 

"Dragi moji, pre svega želim da vam se zahvalim na divnim čestitkama i lepim željama povodom rođenja naše ćerke Helene. Osećam potrebu da vam se obratim, jer ste bili uz mene celu trudnoću i došlo je vreme da podelim ono što sam na neki način nagoveštavala, a to je da nas i posle porođaja čeka period neizvesnosti i velikih izazova. Naime, na sredini trudnoće u sklopu redovnih pregleda ustanovljeno je da naša beba ima urođenu srčanu manu koja će morati da bude hirurški korigovana u prvim nedeljama bebinog života. Suočavanje sa tim saznanjem bilo je samo po sebi traumatično, ali odlučili smo da damo šansu životu, te sam nastavila trudnoću trudeći se da je nosim sa radošću i verom u najpozitivniji mogući ishod. I zaista, osim tog saznanja sve je bilo u najboljem redu do samog kraja, zaključno sa porođajem, koji je i najlepše iskustvo porođaja do sada, ali o tome nekom drugom prilikom", napisala je Bojanova supruga, a onda navela da je njihova ćerkica operisana. 

"Sada se suočavamo sa definitivno najtežim periodom u našim životima dok čekamo da naša hrabra ćerkica izvojuje svoju najvažniju životnu bitku.Ona je operisana, u procesu je oporavka i sve što sada imamo su molitva i strpljenje. U periodu koji sledi nećemo se oglašavati niti odgovarati na poruke, jer su sve naše misli i energija usmerene ka njoj i porodici. Hvala vam na podršci i razumevanju", poručila je Aleksandra. 

Pevač i njegova lepša polovina imaju i stariju ćerku Anđelinu (7) i sina Mihajla (3), a pre sedam godina takođe su prošli kroz težak period, budući da je Anđelina rođena prevremeno, u šestom mesecu trudnoće.

Bojan i Aleksandra Vasković postali su roditelji treći put
Instagram/Aleksandra Vaskovic 

"Kod sve dece koja se prevremeno rode je problem taj što se ne razviju pluća do kraja. Neka deca su imala krvarenja u mozgu, neka deca imaju bronhoplumalnu displaziju, ona je konkretno to imala, ali se hvala Bogu izvukla. To je jako rizično kada se deca rode. Kažu da su šanse za preživeti 50:50, na osnovu nekih statistika. Ali eto, hvala Bogu, naša neonatologija je jedna od najboljih u svetu. Zaista su posvećeni doktori bili, zahvaljujući njihovoj borbi i samim klincima, konkretno u ovom slučaju moje Anđeline, zahvaljujući njihovoj borbi za život pobedila je sve te nedaće i izvukla se bez i jednog jedinog problema. To su takvi problemi, doktori vam direktno sve kažu, oni ne smeju da pakuju u mašnu i da vam govore nešto što nije istina, moraju da kažu tačno i konkretno stanje. Jedan dan dođete i kažu vam neku lepu vest, a drugi dan dođete i kažu: 'Predaje se'. To je jako stresno za sve roditelje, ali prođe se kroz sve, kad prođu godine, malo se i zaboravi, malo se potisne. Svaki put kad se setim toga osetim težinu u stomaku, s obzirom na to da je zaista bilo teško", ispričao je nedavno Bojan. 

Još fotografija Bojana i Aleksandre Vasković pogledajte u galeriji ispod.

Instagram / _mrs.vaskovic_ Aleksandra uživa u trećoj trudnoći!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna