Katarina Sotirović karijeru je počela kao pevačica "Koktel benda", a nakon napuštanja ove muzičke grupe počela je sa solo nastupima. Jedno vreme radila je i kao manikirka, a tim poslom počela je da se bavi tokom pandemije korona virusa. Ipak, u medijima se najčešće pisalo o njenom ljubavnom životu, budući da sa košarkašem Aleksandrom Rašićem ima burnu istoriju.

Katarina i Aleksandar prvi put su se venčali 2007. godine, nakon četiri meseca veze, i dobili ćerku Juliju. Međutim, nakon tri godine braka su se razveli, ali je pomirenje usledilo već 2011. Odlučili su da svojoj ljubavi daju drugu šansu, a 2016. godine dobili su i drugo dete, sina Davida. Njihovoj ljubavi, nažalost, ipak nije bilo suđeno pa su se 2020. godine razveli drugi put.

"U junu smo se definitivno razišli nakon 14 godina zajedničkog života. Odluka da se raziđemo došla je u trenutku kada smo shvatili da ne želimo da se decenijama 'razvlačimo' u nekim lošim emocijama. Bolje sada, nego kasnije. Sve smo probali i sve smo pokušali, ali smo na kraju shvatili da smo ovako - najbolji. Sale je divan čovek i divan otac, i mi se mnogo volimo, ali shvatili smo da kao par ne funkcionišemo. Mi se družimo i viđamo, o svemu se dogovaramo", otkrila je tada pevačica u emisiji "Kec na jedanaest" na TV "K1".

Katarina Sotirović, Aleksandar Rašić
ATA / Antonio Ahel 

Pevačica je objasnila da je najteže bilo objasniti ćerki i sinu da mama i tata više ne žive zajedno, ali da su oni to dobro podneli.

"David mnogo bolje to podnosi, mali je, pa ne razume. Dok Julija, koja ima skoro devet godina, sve shvata, i situaciju i terminologiju. Ali Saša i ja još uvek provodimo dosta vremena zajedno, i okupljamo se svi, tako da pokušavamo da što lakše svi prođu kroz tu fazu", rekla je svojevremeno.

Katarina je iskreno govorila i o tome da se bivšem mužu vraćala jer je verovala da će uspeti da prebrode krizu.

"On da se pitao ne bi se nikad razveo. Kao da je bio gluv petnaest godina na neke stvari za koje sam ga molila da probamo da promenimo. Vraćala sam se zbog nade da će biti bolje, naravno i ljubav na prvom mestu. Nekad ljubav nije sasvim dovoljna. Da se volimo, a sve drugo zanemarujemo. Mi smo brzo ušli u vezu i brak. Kad vam rade hormoni, onda mislite da je to ta ljubav, da se niko ne voli kao mi. Shvatili smo koliko smo različiti kada su nam se glave ohladile. Kada smo se venčali, pa nakon toga, kada je krenuo pravi život", ispričala je ove godine u emisiji "RTS Ordinacija".

Pevačica se za pomoć obratila bračnom terapeutu, ali sama, budući da njen tadašnji suprug nije želeo da ide na terapije.

"Sale nije hteo nikada da ide na terapije. Sigurno godinu dana sam išla sama. Došla sam do momenta u kome nisam znala da li je moja želja da se razvedem neka moja opsena. Bračna terapeutkinja mi je pomogla da shvatim da to treba da uradim i da se ne vraćam više u to. Da shvatim da se ništa loše neće desiti. Tri godine otkako smo se razveli, a ja i dalje vučem ozbiljne posledice. Nemam veru u sebe. Uopšte ne mogu da se opustim, vučem recidive", iskreno je priznala pevačica u pomenutoj emisiji.

Katarina je opisala i situaciju posle koje je saopštila košarkašu da definitivno želi razvod.

"Sećam se dana, sećam se večeri. Tome je prethodilo to što je bio Uskrs, a on nije hteo da pođe sa nama na jedno porodično putovanje. Posle petnaest godina sam rekla 'ćao', spakovala decu u kola i otišla na Zlatibor. Ne ideš? Ne moraš da ideš. U ponedeljak smo se vratili kući, a on je rekao: 'Hoćeš da gledamo neki film?'. Kakav film da gledamo? Mi moramo da razgovaramo. I ja kažem 'Ovo ne može ovako'. Nije bilo suza. Ali posle toga je bila reka suza. Samo je bila žal za neuspehom i krahom", ispričala je.

Tri godine nakon razvoda Katarina je ponovo pronašla sreću u ljubavi.

"Tri godine nakon razvoda imam vezu. Mnogo je bitno da ta druga strana ima mnogo strpljenja i razumevanja za nas koji smo izašli iz braka", rekla je.

Još fotografija Katarine Sotirović pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/sotirovicka Katarina Sotirović

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

KATARINA SOTIROVIĆ OTVORENO O RAZVODU: Mi smo primer kako treba izaći iz jednog braka, deca ne pate zbog našeg razvoda! Kurir televizija