"Kad se drugim ljudima desi nešto slično, oni sebi mogu da učine jezive stvari", kaže grofica Aleksandra Tolstoj. "Budete bespomoćni, ceo život vam se promeni."

Strašan udarac za Aleksandru, koja je jedan od potomaka Lava Tolstoja, stigao je dok je bila u jednom šatoru, u centralnoj Aziji. Zbog posla, ona stalno putuje na relaciji Velika Britanija-Kirgistan, gde je i primila vest da su joj svi bankovni računi zatvoreni.

Da sve bude još gore, banka nije dala nikakvo obrazloženje za ovaj postupak. Gospođa Tolstoj je krenula u pravi detektivski poduhvat da utvrdi šta je razlog ovakve odluke, a sumnja da je "kriva" zbog nekadašnje veze sa jednim ruskim oligarhom.

aleksandra tolstoj 0669549842-min.jpg
Profimedia 

Aleksandra je rusko-engleskog porekla, a rođena je u Velikoj Britaniji čiji je i državljanin. B‎ila je u ljubavi sa Sergejem Pugačevim, s kojim ima dva sina i ćerku, ali su se rastali kad je "glavni bankar Kremlja" napustio zemlju 2015. godine.

Ona tvrdi da nema nikakve finansijske veze sa Rusijom. Organizuje avanturističke ture po Aziji, radi i kao voditelj i kaže da je godinama vodila svoje bankarsko knjigovodstvo bez ijedne greške.

aleksandra tolstoj 0378307297-min.jpg
Profimedia 

U vreme kad se rastala s Pugačevim, Aleksandra se bila našla u sličnim nesrećnim okolnostima sa drugim bankama koji su je "brisali sa spiska klijenata". Sada je, međutim, rešena da se bori sa "vetrenjačama". "Ovo je orvelovska priča", kaže naslednica iz loze Tolstoj.

"Plaćam porez u ovoj zemlji, na glasačkom spisku sam za izbore, a videla sam da me vode kao da živim u Monaku", objašnjava Aleksandra, koju s Monakom povezuje samo podatak da je planirala da s bivšim partnerom ode tamo na put.

"Borila sam se da održim svoj biznis, da izdržavam decu, čovek se oseti potpuno bespomoćan", očajna je Aleksandra.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO: 

BIVŠA ŽENA PETRA STRUGARA OTKRILA KAKO VASPITAVA SINA: On je već dobio brata, decu ne treba lagati, treba im sve objasniti Kurir televizija