Dva meseca pred smrt majke,Mirjana Karanović se našla u središtu incidenta u kojem je komšinica zadobila teške telesne povrede. Tada je protiv glumice podignuta krivična prijava, a danas mediji javljaju da je Prvo osnovno tužilaštvo podnelo je optužni predlog protiv Karanovićke.

Ona je osumnjičena da je 27.10. 2022. nanela teške telesne povrede komšinici S.S. Optužnim aktom osumnjičenoj M.K. stavljeno je na teret da je navedenog dana u dvorištu stambene zgrade, teško telesno povredila oštećenu S.S., na taj način što je nakon kraće verbalne rasprave istu desnom rukom uhvatila u predelu grudi, te je protresla pomeranjem ruke, a potom i odgurnula, usled čega je oštećena pala na betonsko tlo i usled kog pada je oštećena zadobila tešku telesnu povredu u vidu preloma leve butne kosti.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se prema okrivljenoj izrekne kazna zatvora u trajanju od osam meseci i istovremeno odredi da se tako utvrđena kazna neće izvršiti ukoliko okrivljena u roku od dve godine ne učini novo krivično delo. 

Za Mirjanu Karanović traže kaznu zatvora zbog povrede komšinice
ATA Images/Antonio Ahel 

Mirjana Karanović je ranije objasnila da je komšinica bila ta koja je došla kod nje, na vrata i zahtevala da majku pošaljem u starački dom, htela ona to ili ne. "Ona je rekla da moram. Njen sin je bio sve vreme pored, smirivao je, rekao da idu", ispričala je glumica.

Majci je u to vreme obezbedila punu pomoć, dve žene su dolazile svakog dana - jedna prepodne, a druga popodne. "Komšinica je počela da govori da je moja majka luda, da će ih sve zapaliti", ispričala je Mirjana, objasnivši da se njenoj majci zaista dogodilo da je zaboravila da isključi ringlu pa se osetio dim.

mirjana karanovic majka
Instagram / mirjanakaranovic 

Nastavilo se ubeđivanje: da joj je majka luda, da ne zna kako joj majka izgleda. "Počela je da me cima za majicu i onda je nastala cela frka. Ja sam htela da skinem tu ruku koju je držala. I ona se saplela i pala. To je sticaj okolnosti. Ja to nisam uradila namerno. Bilo je veoma neprijatno i burno", rekla je Mirjana i dodala da je nakon incidenta podigla komšinicu i sačekala Hitnu pomoć.

"Ništa, ja sam je podigla, sačekala da dođe Hitna pomoć. Njen sin ju je smirivao: 'Nije trebalo to da radiš'. Posle mi se on izvinjavao i rekao da bi ja ipak trebalo da nateram svoju majku da ide u dom i sada mnogi ljudi u zgradi... to je postala čitava zavera... Ta žena je napravila čitavu jednu hajku protiv nje. Ne znam koji je razlog. To je neka paranoja.

Ja sam se njoj izvinila rekla da mi je žao, ali da je ona preterala. Moja majka ima 90 godina, pri svesti je i mentalno je sposobna", kazala je tada Mirjana. Prema njenim rečima, neurolog joj je izdao uverenje nekoliko meseci ranije i nije mogla da majku proglasi nesposobnom. "A ta komšinica mi je rekla da će dovesti doktora koji će proglasiti moju majku ludom i da će morati u dom", ispričala je Karanovićka. "Išla je u policiju i socijalno da prijavi moju majku i oni su joj rekli da se time ne bave", rekla je glumica.

Tekst: Lepa&Srećna