Đina Lolobriđida, jedna od najvećih zvezda evropskog filma pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, umrla je u 95. godini, javila je italijanska agencija Ansa.  

Glumica je važila je za seks simbol Mediterana i bila direktna suparnica Sofiji Loren, takođe jednoj od najvećih lepotica svih vremena. Snimala je uz Hemfrija Bogarta, Frenka Sinatru, Roka Hadsona i Erola Flina.

Neki od njenih najzapaženijih filmova su: "Hleb, ljubav i snovi", "Kralj, kraljica i sluga", "Servantes", "Trapez", "Carska Venera" i "Zvonar iz Notr Dama".

djina lolobridjida 0714582142.jpg
Profimedia 

Napustila je film da bi se posvetila fotografiji i politici. Stekla je ogromno bogatstvo, koje se procenjivalo na više od 30 miliona evra.

U avgustu prošle godine, Đina je objavila da će se kandidovati za Senat. "Sve dok budem imala energije, koristiću je za važne stvari", kazala je tada nekadašnja glumica. "Naročito sam spremna da je koristim za dobrobit svoje otadžbine."

Lolobriđida je dobila i zvezdu slavnih u čuvenoj ulici u Holivudu. Bila je udata za Milka Škofiča, Slovenca, s kojim je bila u braku 22 godine i dobila sina Milka.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna