Uzan struk, prelepe grudi, pogled koji se ne zaboravlja - atributi Đine Lolobriđide zbog kojih je proglašena jednom od najlepših žena na svetu, krasili su i njenu najveću suparnicu Sofiju Loren.

Obe glumice su bile izuzetno zgodne, obe su bile Italijanke, glumice i imale "ono nešto" što je izluđivalo muškarce. Zato su ih stalno poredili, a njih dve su postale ljute suparnice

Đina i Sofija su počele karijeru na sličan način: obe su učestvovale na izborima za mis, dobijale male uloge i radile kao manekenke kad nije bilo posla na filmu. Nisu imale ni plemićko poreklo ni bogate porodice pa su morale da same krenu "preko trnja do zvezda".

Paparaci su ih svuda pratili, novinari neprekidno poredili, a kad su neki čak rekli da ih je teško razlikovati, to je prelilo kap preko pune čaše.

sofija loren djina lolobridjida 0209843549-min.jpg
Profimedia 

Lolobriđida je izjavila da je takvo poređenje "pravi greh", a Sofija da su njih dve "kao nebo i zemlja". Đina nije ostala dužna. "Ja sam tu kad treba da se glumi dama, a nju biraju za uloge seljanki", kazala je diva italijanske kinematografije.

Rivalitet je vladao na polju glume, ali je kulminirao na temi lepote. Kad su joj jednom prilikom preneli kako Đina priča da ona ne ume da glumi nego je "samo seksi na filmu", ova je uzvratila: "Ja sam bar prava, a njeno telo je lažno!" Loren je optužila Đinu da uteže struk korsetima, a da su joj grudi pune silikona.

sofija loren 0224399423-min.jpg
Profimedia 

Na to je Đina iznela predlog od kojeg su zakucala jače sva muška srca - da se skinu gole kako bi se jasno zaključilo koja je lepša. Ipak, do ovakve demonstracije lepote nikad nije došlo.

Koliko joj je važna lepa figura, Đina je pokazala i 1981. godine, kad je osigurala grudi na milion dolara. Kažu da je glavna klauzula bila da se jednom godišnje meri razdaljina između bradavica i pupka. Ako se ona smanji, glumica dobija premiju!

djina lolobridjida 0698729419-min.jpg
Profimedia 

Rivalitet između Đine i Sofije je trajao i kad je njihova filmska karijera počela da bledi. "Pomirio" ih je tek Majkl Džekson, kad je bio na evropskoj turneji 1988. godine. Obe su došle na njegov nastup i pristale da se slikaju zajedno s njim. 

"Već mi je dosadila ta priča", kazala je Đina u intervjuu 2015. godine. "Sve su to izmislili Sofijini agenti da bi njoj podigli popularnost."

Kad je juče objavljena vest o smrti Lolobriđide, jedna od prvih koja je dala izjavu za medije bila je upravo Sofija: "Duboko, duboko sam potresena njenom smrću", kazala je diva.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna