Slavna glumica Džejn Fonda (85) istakla je da je vežbanje "najbolji način za borbu protiv depresije", ali da to nije jedina stvar - tu su i tajne odličnih intimnih odnosa posle 50. godine. Fleksibilnost je, prema njenom mišljenju, ključna kako biste, i kako starite, imali pikantan ljubavni život.

"Moraš biti u stanju da staviš noge preko glave, zar ne? Još uvek to mogu da uradim", rekla je Džejn Fonda za britanske medije.

Ostati fleksibilan je treći od Fondina tri stuba za sveukupnu kondiciju.

"Prvo, morate ostati fizički jaki, što znači da morate da radite vežbe otpora, da održavate mišiće jakim, a to štiti i vaše kosti. Druga stvar je aerobna kondicija - morate da održite svoje srce jakim, tako da možete da hodate uzbrdo, a da ne ostanete bez daha", istakla je glumica, koja je javno govorila i o poremećajima u ishrani sa kojima se suočavala u prošlosti.

dzejn fonda 0779829915-min.jpg
Profimedia 

Iako je ušla u devetu deceniju, holivudska zvezda i dalje je fizički aktivna i praktikuje iste vežbe kao i decenijama unazad.

"Radim iste pokrete, samo sporije i sa manje težine, svaki dan. Kada koristim tegove, oni su lakši. Ali i dalje ih dižem. Imam bučice različitih boja - prelepe roze, narandžaste, žute i tirkizne, što ih čini prijatnijim za podizanje", objasnila je.

Iako i za nju vežbanje ponekad predstavlja obavezu, glumica pronalazi motivaciju da nastavi.

"To čini razliku ne samo u mom telu, već i u mom mozgu. Ako ne vežbate kada ste mladi, vaše telo će vam oprostiti. Kada ste stariji, ako se ne krećete, ne ostajete fleksibilni i ne održavate mišiće jakim, to zaista pravi razliku", rekla je Džejn.

Glumica je pre nekoliko meseci u jednom intervjuu istakla da su za nju intimni odnosi postali bolji s godinama.

"Mislim da žene imaju tendenciju da budu bolje jer gube strah da kažu šta im treba. Gubimo previše vremena ne želeći da kažemo: 'Čekaj malo, čekaj, čekaj, ne, ne, ne. Uspori i malo ulevo.’ Ne želimo to da radimo…. Ali kako starimo, to postaje: 'Ne, znam šta želim. Daj mi šta želim'", iskrena je bila glumica.

Još fotografija Džejn Fonde pronaći ćete u galeriji ispod.

Profimedia Džejn Fonda

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna