Jelena Đoković danas puni 37 godina, a o njenom izgledu se često govori. Supruga Novaka Đokovića mnogo pažnje posvećuje zdravlju, a kako je jednom prilikom otkrila stvari koje čini za svoje zdravlje nekada su čudne čak i njenim najbližima.

"Svi smo toliko različiti. Naša tela se razlikuju, godine, pol, startne pozicije. Određene stvari koje ja radim za svoje zdravlje su potpuno čudne pa čak i mojim najbližima a kamoli nekom ko me ne poznaje. Od Dejvida Vulfa sam naučila jednu vrlo bitnu lekciju. On mi je odmah rekao 'Ti si sebi najbolji nutricionista'", rekla je Jelena i otkrila kojih se rutina uvek drži.

 "Osnovne rutine kojih se držim i koje mi pomažu da svoje zdravlje održavam uprkos svim izazovima je dobra, balansirana ishrana, san i vežbanje. Moram da dodam i da u mojim dnevnim rutinama često sebe podsetim da zastanem, udahnem duboko i koncentrišem se na disanje. Uvek se pomolim i zahvalim na zdravlju, izazovima i svojoj porodici i prijateljima. Čim posustanem sa mojim rutinama, moje telo odmah kreće da se žali. Osećam nadutost, umor, gubitak koncentracije, usporena sam i razdražljiva. Dobro je što sad bar znam kako da osluškujem i razumem simptome. Pre sam se nekako nosila sa tim, ignorisala ili naprosto krivila druge", kaže Jelena i otkriva da je u njihovom domu sport stil života.

 "U našoj kući, sport je stil života, nešto što je sastavni deo svakodnevice i prosto tu nema nikakvih izgovora da se preskače sport.  Nisam veliki ljubitelj teretana, i oduvek sam bila 'uradi sam' tip pa mi teretana ne služi kao motivacija već vežbe radim napolju pored mora, na mojoj terasi ili negde zaklonjena. Moje joga rutine, vežbe u parteru, čučnjevi i trbušnjaci u prolazu su na neki način moja osnova. Obožavam plivanje, trčanje u prirodi i vožnju bicikle. Kick box mi se takodje svidja, a tenis vežbam samo par puta godišnje. S obzirom da i Novak i ja želimo da budemo dobar primer našoj deci i pomognemo im da steknu zdrave navike, ovo je nešto na čemu moram da radim konstantno. To je moja velika slabost i volela bih da ne koriste mene kao izgovor za preskakanje dobrih navika kada upadnu u životnu gužvu", napisala je svojevremeno na svom blogu Jelena Đoković.

Predavanje Jelene Đoković
ATA / Antonio Ahel 

Poznato je da Novak ima poseban način ishrane, a Jelena je takođe na veganskom režimu ishrane.

"Mislim da se ljudi posvete zdravijem načinu života onda kada im dijagnostikuju nešto. Sa veganstvom sam krenula i iz straha od bolesti. I to je najgori način da počnete i ne bih nikoga savetovala da bilo šta radi iz straha. Ja se trudim da to ne radim iz straha. Ja se nisam hranila skupom hranom tokom studentskih dana. Naravno, kasnije sam mogla da jedem skupu hranu zahvaljujući novcu koji imamo. Međutim, velika tranzicija se desila kada sam postala majka", rekla je nedavno u  emisiji "Šta sam tebi, ko sam sebi" i dodala.

"Razmišljala sam tako da sam ja jedini izvor hrane svom detetu jer sam dojila i nisam želela da se oslanjam ni na šta drugo i onda sam razmišljala kako da to mleko bude najbolje na svetu. Mene su svi putevi vodili u tom zdravom pravcu i ja sam zahvalna na tome, ali pitanje je da li ću do kraja života biti vegan. Hrana koju mi jedemo svakodnevno je inflamatorna. Mi živimo jako stresan život, naše varenje je otežano ako jedemo tešku hranu, naša engergija pada, uspavani smo, svima se to desi kada imaju jako obilan obrok. Ja sam posmatrala i svoje telo, zašto bi se meni već u 11 ujutru posle cele noći spavanja dešavalo da sam umorna. A to mi se ne dešava kada jedem voće ili neku laganu hranu", rekla je i istakla da Novak nije postao vegan pod njenim uticajem.

Šta su Jelena i Novak Đoković po obrazovanju
Instagram/Jelena Djokovic 

"Novak je još veći perfekcionista, on još bolje zna svoje telo, njega ne može niko da natera na nešto što on ne želi. Novak nije postao vegan pod mojim uticajem. Novak je najbolji na svetu, on je single champion, sam je na terenu, ne može njega neko da natera na nešto. Mi smo tim i to mi je jako bitno da kažem, nisam ja njega terala na nešto, niti je on mene. Zajedno smo sve istraživali. On je prvi krenuo na veganstvo. Ja sam bila veliki mesojed, i jako ga volim još uvek, ali ga ne jedem. Ja se dobro osećam i meni je to bio cilj, da nađem način kako da živim ovaj život budna, sa energijom, zdrava. Mi primenjujemo to i u našoj kući, a naša deca uvek imaju izbor", zaključila je Jelena.

Pogledajte još fotografija Jelene Đoković u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel, M.K./ATAImages Vitka kao devojčica.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna