Žika Jakšić bez zadrške govori o teškim periodima kroz koje je prošao. Dva puta se razveo, i više nema nameru da staje na "ludi kamen". Iako je oba puta on doneo odluku da okonča brak, imao je emotivne momente, a umeo je da pusti i suzu, uz pesmu Verice Šerifović "Uvek si mi govorila majko moja stara“.  

"Ovo je jedna od mojih omiljenih pesama uz koju sam plakao. Majke mi, sećam se vozim, to je bio period neke 2000-te godine, ja sam stalno išao iz Ciriha za Nemačku. Tada sam se razveo i išao sam svake nedelje da obiđem sina. Ja pustim ovu pesmu u kolima, vozim i plačem. Sada neću da plačem, Mare me je naučio da se uzdržavam i da ne plačem u emisiji", rekao je za "Grand" Žika koji je jednom prilikom otkrio zašto se razveo.

"Oba puta sam ja odlučio da želim razvod. Nije bilo lako doneti tu odluku, niti se ona donosi u afektu. Čovek mora da se najpre bori da sačuva brak, ali kada vidi da ne može, treba preseći. I potruditi se da šteta bude što manja. Kada sam prestao dobro da se osećam u brakovima, izlazio sam iz njih. Ne bih želeo da zvučim kao da se pravdam, ali tako je stvarno bilo najbolje za sve. Ako je za neku utehu, sa obe bivše žene sam u super odnosima, sve smo prevazišli na civilizovan način", rekao je Žika i istakao da su sinovi uvek bili na prvom mestu.

"U razvodima ne treba tražiti krivca, već prihvatiti da postoje ljudi koji ili jesu ili nisu jedno za drugo. Sinove sam uvek redovno viđao, jer su obe moje bivše žene razumne i kvalitetne osobe. Decu smo uvek stavljali na pijedestal i sve je moralo da bude u njihovom interesu. Moji sinovi Dušan i Andrija se obožavaju i imaju fenomenalan bratski odnos", priča voditelj, koji za "Hit" priznaje da nije porodičan čovek.

Žika Jakšić o razvodu od Dajane Paunović
ATA / Antonio Ahel 

Žika se od prve supruge Snežane razveo kada je njihov sin Andrija imao šest godina, a od Dajane Paunović, s kojom je takođe bio i osnovao porodicu, rastao se 2017. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna