Karina Akselson (54) je američka književnica, ali ima i španske i meksičke krvi. Ta činjenica se pokazala kao nepremostiva prepreka za brak s ljubavlju njenog života - princom Gustavom (54).

Gustav je sin princeze Benedikte, sestre danske kraljice Margarete i princa Ričarda iz plemićke kuće koja je većim delom na tlu današnje Nemačke. Prinčev deda, takođe Gustav, ostavio je testament po kojem nasledstvo može dobiti samo onaj potomak koji se venča sa osobom protestantske vere, plemićke krvi i arijevskog porekla.

Karina, koju je princ Gustav sreo i zavoleo pre 19 godina nije ispunjavala ove stroge kriterijume. To ih nije sprečilo da, sve od tada, zajedno žive u zamku Berleburg. Karinu su često viđali i sa vereničkim prstenom ukrašenim dijamantima i rubinima. Ipak, brak nije dolazio u obzir, kao ni potomstvo, jer bi time decu zauvek lišili nasledstva.

carina axelsson i princ gustav 0700831406-min.jpg
Profimedia 

Tek posle smrti svog oca, 2017. godine, princ Gustav je odlučio da pred sudom ospori poslednju volju dede. Tri godine je trebalo nemačkom sudu da dođe do presude kojom mu priznaje pravo na nasledstvo. Karina i on su se venčali prošle godine u Berleburgu, a među osamdesetak zvanica su bili i danska princeza Meri i njen muž princ Frederik.

carina axelsson i princ gustav 0697218254-min.jpg
Profimedia 

Sada je njihova ljubav je krunisana i rođenjem naslednika. Gustav i Karina su objavili da se princ rodio u Americi, zahvaljujući surogat majci. Prema saopštenju Kraljevske danske kuće, oboje su prisustvovali rođenju.

"Ne treba uvek verovati u bajke o princezama", rekla je jednom Karina. "Njihov život nije uvek onakav kakvim ga drugi zamišljaju." Šta vi kažete? Da li biste čekali ovoliko dugo na brak radi nasledstva?

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna