Serija "Kamiondžije d.o.o." je oživela sećanje na junake prvog televizijskog ostvarenja koje je 1972. godine držalo prikovanu za ekrane celu tadašnju Jugoslaviju.

Glavne uloge u ovoj seriji su igrali najpopularniji glumci tog vremena, Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja. Oni su igrali Paju i Jareta, najbolje prijatelje koji prolaze kroz razne dogodovštine.

I dok su na ekranu bili u sjajnim odnosima, između njih je stalno tinjao mali rat. Pavle nije hteo da priča o tome, ali je posle njegove smrti progovorila udovica.

"Čkalja je imao prenaglašenu glumu koja je Pavlu smetala i zbog koje je ključao. Čkalja je bio stopostotni glumac i do krajnjih granica je išao u svojoj glumi, dok Pavle uopšte nije bio glumac", ispričala je jednom prilikom Mirjana Vuisić.

pavle vuisic-min.jpg
Youtube / Oktobar Film 

Pavla je krasila prirodna gluma pa je znao da kaže: "Ja se ispred kamere samo ponašam". Mirjana čak kaže da je popularni Paja i prihvatio ovu ulogu da bi se videla razlika između njega i Čkalje.

Kad je, posle desetak godina, Televizija Beograd htela da snimi novi ciklus "Kamiondžija", Pavle prvo nije hteo ni da čuje. Međutim, on i žena su tek kupili imanje i trebalo je da ga ograde. Vuisić je izračunao koliko mu novca treba za ogradu i zatražio toliki honorar za seriju. "Tražio je 110.000 dinara, a tada je uobičajeni honorar bio oko 12.000", priča Mirjana. 

miodrag petrovic ckalja-min.jpg
Youtube / Oktobar Film 

"Onda su pronašli način da naprave video-kasete koje će se prodavati gastarbajterima i osigurali mu traženi novac", objasnila je Vuisićeva udovica. "Kao veliki kavaljer, tražio je i da se njegovom kolegi podigne honorar na 50.000 dinara", pa je i tako i dogovoreno. Nastala je serija "Kamiondžije ponovo voze" i stekla ogromnu popularnost, kao i njen prvi deo.

Tekst: Lepa&Srećna