Na crvenom tepihu u Kanu smenjuju se prelepa modna izdanja glumačkih diva, a juče se na njemu pojavila i Dženifer Lorens. Ona predstavlja film "Hleb i ruže", koji je producirala, a koji prikazuje život žena u Avganistanu pod vlašću talibana.

Večernja haljina lepe glumice privukla je mnoštvo pogleda. Reč je Diorovoj toaleti, šivenoj po meri, u upadljivoj crvenoj boji. Tanke bretele i delikatni nabori jedini su ukras na grudima. Ukrojena je tako da ističe struk, a u donjem delu se raskošno širi sve do poda. Preko ruku je lepa plavuša nosila ogrtač od istog materijala.

Međutim, kad je zakoračila niz stepenice, moglo se videti da je Dženifer odlučila da obuje - japanke! Sigurno je da će neke žene biti oduševljene ovakvim gestom, koji se može tumačiti kao nova moda ili kao borba protiv pravila.

dzenifer lorens 0777963488-min.jpg
Profimedia 

Podsećanja radi, nekada je bilo obavezno da se na crveni tepih Kanskog festivala dođe u cipelama ili sandalama sa visokom štiklom.

Naravno, mnogo je zvezda koje se bore protiv krutih propisa, kao i ženske modne "autocenzure". Tako su Kirsten Stjuart i Džulija Robert znale da dođu i bose na poneku premijeru i bez ikakve obuće hrabro zakorače na crveni tepih. Baš kao i Kejt Blanšet.

Ipak, ima i onih koji ovakav modni izbor ne smatraju primerenim. "Zašto baš japanke, a oko vrata dijamantska ogrlica", pitaju estetski čistunci koji ne odobravaju modnu kombinaciju Dženifer Lorens.

dzenifer lorens 0777922515-min.jpg
Profimedia 

Jedna slika otkriva da je ipak razlog bio praktične prirode, jer je glumica pri ulasku na projekciju filma nosila salonke od crvenog satena, u skladu sa haljinom. Kasnije je promenila obuću, pa je vrlo verovatno da se desio neki peh ili joj je, prosto, bilo neudobno. Šta vi kažete, da li je OK nositi "japanke" sa ovakvom haljinom?

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna