Popularni glumac Dvejn Džonson opisao je svoju bitku sa depresijom koja traje već godinama. Prema njegovim rečima, sve je počelo još na fakultetu, kad je doživeo povredu ramena.

"Bio sam na Univerzitetu u Majamiju i tako sam povređen da sam morao da prekinem karijeru ragbi igrača", ispričao je Dvejn zvani "Stena" u jednom podkastu.

"Tada sam se prvi put suočio sa depresijom. Nisam više želeo da studiram, bio sam spreman da napustim fakultet. Nisam polagao ispite, samo sam otišao", kaže Dvejn.

Prema njegovim rečima, uopšte nije ni znao šta mu je. "Nisam znao ni šta je mentalno zdravlje, ni šta je depresija. Samo sam znao da više ne želim da budem tu."

dvejn dzonson  0762315363-min.jpg
Profimedia 

Mnogo godina kasnije, kad se 2007. godine razveo od supruge Deni Garsije, situacija je bila drugačija. "Tad sam znao šta mi se dešava i, srećom, imao sam nekoliko prijatelja na koje sam mogao da se oslonim.

Mogao sam da im kažem da sam slab, da patim, da mi je sve sivo pred očima, da je plavetnilo nestalo", priča Dvejn.

Glumac je prošao kroz mnoge krize. U 23. godini je izbačen iz Kanadske ragbi lige, srušili su mu se snovi da će postati profesionalni igrač. "Mi muškarci nismo pričali o tome kako se osećamo. Samo sagnemo glavu i prolazimo kroz to. Nije to zdravo, ali nismo umeli drugačije.

Ako prolazite kroz neku svoju krizu, najvažnije je da imate nekog s kim možete da o tome razgovarate", poručuje "Stena". "Stvari se neće promeniti, ništa ne možete da popravite ako budete zadržavali taj bol u sebi. Znam, dvojica mojih prijatelja su izvršili samoubistvo." 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna