Pobedu na ovogodišnjem takmičenu "Pesma Evrovizije" najviše kladionica predviđa švedskoj predstavnici Lorin. Ona se vratila na popularni muzički festival 11 godina nakon pobede sa čuvenom pesmom "Euforija".

Sada je nastupila sa pesmom "Tatu", a izgledom i plesom je podsetila na davne dane kad je osvojila čitav svet neobičnom koreografijom. Zahvaljujući odlukama žirija i glasovima publike, Lorin pobedila i to je sedmi trofej za Švedsku. Upravo toliko ih ima aktuelni rekorder - Irska.

Lorin Zineb Nora Talhovi, inače rođena 1983. godine u Stokholmu, zablistala je u Azerbejdžanu sa "Euforijom" toliko da je osvojila čak 372 boda. Bilo je to 113 bodova više od drugoplasirane Rusije. Takođe, bio je to drugi po visini broj bodova za pobednika u čitavoj istoriji Evrovizije.

lorin evrovizija 0775594659-min.jpg
Profimedia 

I sada je imala ogromnu prednost kada se pogledaju kladionice. Do poslednjeg trenutka su je pratila dva ozbiljna konkurenta.

Jedna je Noa Kirel, koja je nastupila za Izrael, sa pesmom "Jednorog". Skoro dvostruko mlađa od Lorin, ona ima i veoma tužnu životnu priču koja se pretvorila u bajku.

noa kirel 0775645795-min.jpg
Profimedia 

Kad je imala samo dva meseca, razbolela se od teške bubrežne bolesti. Rabin je savetovao roditeljima da promene detetu ime, a kako je odabrano baš ime Noa (pokret na hebrejskom), on joj je prorekao da će postati plesačica.

Proročanstvo se obistinilo, Noa danas izvanredno peva i igra. Prvi veliki međunarodni ugovor za snimanje je potpisala sa samo 19 godina.

noa kirel evrovizija 0774859635-min.jpg
Profimedia 

Do poslednjeg trenutka je bila glavna konkurencija Lorini, a malo je nedostajalo i za pobedu finskog predstavnika Karije. Luka Blek i Srbija su završili ovo takmičenje na 24. mestu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna