Luka Blek nastupa kao predstavnik Srbije na takmičenju "Pesma Evrovizije", a tu čast je izborio 4. marta ove godine, pobedivši na nacionalnom takmičenju. Njegova pesma "Samo mi se spava" dobila je najviše bodova sabiranjem glasova žirija i publike.

Ovo nije prvi put da se Luka oprobao na srpskoj "Pesmi za Evroviziju". U februaru 2016. godine, on je nastupio  sa pesmom "Demons". Tada je prvo mesto osvojila Sanja Vučić koja se takmičila za Srbiju ne samo u Stokholmu, već i nekoliko godina kasnije, sa popularnim "Uragankama". 

sanja vucic evrovizija 2016 0284281161-min.jpg
Profimedia 

Sada je Luka spreman da pokaže svoj muzički talenat koji brusi već godinama. Originalnu muziku piše od 2015. godine, tekstove još od vremena kad je imao samo 12 godina, a četiri godine kasnije je počeo da piše i aranžmane. 

luka blek-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Rođeni Čačanin, preselio se u Beograd radi studija engleskog jezika i književnosti. Tokom poslednje četiri godine, živi i radi u Londonu. Hvale ga kao prvog srpskog solo izvođača koji je potpisao ugovor sa muzičkom kućom "Univerzal". Mediji naglašavaju da je stekao veliku popularnost u Kini.

luka blek 0774628700-min.jpg
Profimedia 

U polufinalnom takmičenju ove godine u Liverpulu prošao je u finale kao šesti učesnik. "Sad se osećam rasterećenije", kazao je Luka u TV Dnevniku na RTS. "Bilo je jako teško, velika je konkurencija, a sad sam već nostalgičan što se bliži kraj i poslednji put da radim sa ovim timom. Pamtiću ovo celog života", poručio je naš predstavnik.

Tekst: Lepa&Srećna