Srbija ide u finale! Luke Black se među 15 takmičara izborio da predstavi Srbiju na finalnoj večeri Pesme Evrovizije u subotu u Liverpulu.

Večeras u Liverpulu održano je prvo polufinalno veče Pesme Evrovizije 2023. u kojem se predstavilo 15 takmičara, među kojima je u predstavnik Srbije Luke Black koji je izveo numeru "Samo mi se spava"

Pogledajte galeriju slika sa nastupa predstavnika Srbije. 

YouTube/ Eurovision Song Contest/screenshot Luke Black na Evroviziji

Luke je nastupio treći, a svoj nastup je posvetio tragično nastradalima u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i u okolini Mladenovca i pobrao ovacije u sali, kako pre, tako i nakon izvođenja pesme. 

Među zemljama koje su se plasirale u finale su: Hrvatska, Moldavija, Švajcarska, Finska, Češka, Izrael, Portugal, Švedska, Norveška i, naravno, Srbija.

Pogledajte kako je izgledao nastup srpskog predstvanika na Eurosongu 2023. 

Po mišljenju publike, favorit je nekadašnje pobednica Pesme Evrovizije, predstavnica Švedske Lorin koja je nastupila sa pesmom "Tattoo".

Pogledajte nastup predstavnice Švedske.

Osim Srbije, u prvom polufinalu su nastupili takmičari iz Letonije, Irske, Norveške, Portugalije, Hrvatske, Malte, Švedske, Moldavije, Švajcarske, Izraela, Holandije, Finske, Azerbejdžana i Češke.

Lepa&Srećna