Kad je Nataša prvi put izašla sa Brankom na kafu, nije ni slutila da će doživeti prosidbu. Još manje je mogla da očekuje da će, baš zbog ovog momka, otići iz rodne Banja Luke u Beograd, a odatle u malo mesto kraj Valjeva gde će gajiti koze.

Branko Janković i, danas njegova supruga, Nataša sreli su se na banjalučkoj glumačkoj akademiji. "Delovao mi je dosta starije, čak sam imala potrebu da mu persiram", priznaje Nataša.

Njihov prvi izlazak je bio, ispostavio se, sudbonosan. "Bila je to jedna kafana u Lazarevu, jednom kraju Banja Luke", seća se Nataša u razgovoru za emisiju "TV lica kao sav normalan svet". "U šporetu kraj nas je pucketala vatra, pili smo domaću kafu.

Prvi put izlazimo, a on meni kaže - `ti ćeš biti moja žena` i `ja te vodim u decembru kući na slavu`. Pomislila sam `ovaj čovek je lud, otišao je predaleko, polako`, ali stvarno je tako bilo", kaže sadašnja Brankova supruga. 

branko jankovic-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"Neko moje unutrašnje biće je osetilo da je Nataša prava ličnost, pomislio sam - to je to", opisuje Branko pozadinu svoje prosidbe. "Malo se prepala par dana dok nije `izanalizirala` da nisam lud", priča uz smeh. I tako je počelo... 

Njegova karijera je bila već dobro pozicionirana u pozorištu u Banja Luci. "Davao sam celog sebe i igrao sam dobre naslove, klasike - Šekspira, Čekova. Radio sam sa dobrim rediteljima iz regiona", priča Branko. "Jedno vreme sam nosio repertoar pozorištu u Banja Luci, ali osetio sam da su moji sunđeri bez vode, trebalo mi je novih ljudi, nove snage. Tako smo presekli. Bila je velika odluka preseliti se u veliki grad", iskren je Janković.

Bio je spreman i da da prednost karijeri svoje supruge. "Da sam talentovan kao ona, ja bih čudo napravio", kaže popularni Džaković iz serije "Vojna akademija". "Ona je mnogo talentovanija od mene."

branko jankovic vojna akademija-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"Diplomirala sam glumu u Banja Luci i volim taj poziv, ali ja nisam neki karijerista. Porodica mi je na prvom mestu", objašnjava Nataša, koja je dobila i poziv da se usavršava na konzervatorijumu u Rusiji. Muž je ponudio da on ostane kod kuće i brine o detetu, dok ona bude u Rusiji na master studijama.

"To meni nije bilo prihvatljivo. Ja sam žena kojoj je porodica na prvom mestu - suprug i deca. Gledam na to isto kao moja baka, kao moja majka - treba da podržim muža", odlučna je Nataša koja je rodila troje. "Nisam osetila dilemu, to je moj izbor i, da se sve ponovo vrati, ja bih sve isto uradila.

Dok on naglašava da je ona veći talenat, Nataša objašnjava kako je Branko sposobniji glumac od nje. "Treba biti iskren i to reći. A ja sam želela da nam se sve razvija - i on, i gluma, i kuća i deca", priča ozbiljno. 

Branko podseća da je gluma ipak javni posao koji barata s ljudskim životima, kako onim što je bilo u prošlosti tako i onim u sadašnjosti. "Važno je imati jedan zdrav punkt odakle čovek crpi energiju za sve ostalo", kaže glumac.

U tom spoju uživa cela porodica Janković koja sada živi u selu Gunjaci, kod Osečine. Osnovali su farmu u kojoj je trenutno više od 800 koza. "I kad smo s tim krenuli, opet sam pomislila da sam lud", šali se Branko, a Nataša dodaje: "Sad - šta god da kaže - vidim da je moguće."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst. Lepa&Srećna