Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POMISLILA JE DA JE LUD, A ON JE ZNAO DA ŽELI BAŠ NJU: Zašto je glumac i kozar Branko Janković odabrao Natašu za ženu

"Ja sam želela da nam se sve razvija - i on, i gluma, i kuća i deca", kaže Nataša, supruga popularnog glumca i kozara Branka Jankovića.

 branko jankovic zena natasa-min.jpg Izvor: ATA / Mateja Stanisavljević

Kad je Nataša prvi put izašla sa Brankom na kafu, nije ni slutila da će doživeti prosidbu. Još manje je mogla da očekuje da će, baš zbog ovog momka, otići iz rodne Banja Luke u Beograd, a odatle u malo mesto kraj Valjeva gde će gajiti koze.

Branko Janković i, danas njegova supruga, Nataša sreli su se na banjalučkoj glumačkoj akademiji. "Delovao mi je dosta starije, čak sam imala potrebu da mu persiram", priznaje Nataša.

Njihov prvi izlazak je bio, ispostavio se, sudbonosan. "Bila je to jedna kafana u Lazarevu, jednom kraju Banja Luke", seća se Nataša u razgovoru za emisiju "TV lica kao sav normalan svet". "U šporetu kraj nas je pucketala vatra, pili smo domaću kafu.

Prvi put izlazimo, a on meni kaže - `ti ćeš biti moja žena` i `ja te vodim u decembru kući na slavu`. Pomislila sam `ovaj čovek je lud, otišao je predaleko, polako`, ali stvarno je tako bilo", kaže sadašnja Brankova supruga. 

 branko jankovic-min.jpg Izvor: ATA / Antonio Ahel

"Neko moje unutrašnje biće je osetilo da je Nataša prava ličnost, pomislio sam - to je to", opisuje Branko pozadinu svoje prosidbe. "Malo se prepala par dana dok nije `izanalizirala` da nisam lud", priča uz smeh. I tako je počelo... 

Njegova karijera je bila već dobro pozicionirana u pozorištu u Banja Luci. "Davao sam celog sebe i igrao sam dobre naslove, klasike - Šekspira, Čekova. Radio sam sa dobrim rediteljima iz regiona", priča Branko. "Jedno vreme sam nosio repertoar pozorištu u Banja Luci, ali osetio sam da su moji sunđeri bez vode, trebalo mi je novih ljudi, nove snage. Tako smo presekli. Bila je velika odluka preseliti se u veliki grad", iskren je Janković.

Bio je spreman i da da prednost karijeri svoje supruge. "Da sam talentovan kao ona, ja bih čudo napravio", kaže popularni Džaković iz serije "Vojna akademija". "Ona je mnogo talentovanija od mene."

 branko jankovic vojna akademija-min.jpg Izvor: ATA / Antonio Ahel

"Diplomirala sam glumu u Banja Luci i volim taj poziv, ali ja nisam neki karijerista. Porodica mi je na prvom mestu", objašnjava Nataša, koja je dobila i poziv da se usavršava na konzervatorijumu u Rusiji. Muž je ponudio da on ostane kod kuće i brine o detetu, dok ona bude u Rusiji na master studijama.

"To meni nije bilo prihvatljivo. Ja sam žena kojoj je porodica na prvom mestu - suprug i deca. Gledam na to isto kao moja baka, kao moja majka - treba da podržim muža", odlučna je Nataša koja je rodila troje. "Nisam osetila dilemu, to je moj izbor i, da se sve ponovo vrati, ja bih sve isto uradila.

Dok on naglašava da je ona veći talenat, Nataša objašnjava kako je Branko sposobniji glumac od nje. "Treba biti iskren i to reći. A ja sam želela da nam se sve razvija - i on, i gluma, i kuća i deca", priča ozbiljno. 

Branko podseća da je gluma ipak javni posao koji barata s ljudskim životima, kako onim što je bilo u prošlosti tako i onim u sadašnjosti. "Važno je imati jedan zdrav punkt odakle čovek crpi energiju za sve ostalo", kaže glumac.

U tom spoju uživa cela porodica Janković koja sada živi u selu Gunjaci, kod Osečine. Osnovali su farmu u kojoj je trenutno više od 800 koza. "I kad smo s tim krenuli, opet sam pomislila da sam lud", šali se Branko, a Nataša dodaje: "Sad - šta god da kaže - vidim da je moguće."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst. Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Monika

Predivna i topla priča o pravoj porodici i ljubavi dvoje supružnika.A gde ima ljubavi i medjusobnog podržavanja, u taj dom ima sunca i sreće!

NADICA

Kakav odvratan lik, seljačina!!! Taj i treba da gaji koze, a da glumu prepusti talentovanijim i lepšim likovima, I sam jee svestan da nije za glumu i da je žena bolja gumica, a da su vredeli, upisali bi Akademiju u Beogradu. Neka se bavi glumom, ali u Banja uci!!!

Banjalučanin

@NADICA Mnogi veliki glumci nisu završili nikakvu akademiju,čak ni bilo kakav fakultet.Na primjer Čkalja, Pavle Vujisić, Bata Živojinović, Čarls Bronson, Silvester Stalone, Arnold Švarceneger.Pa su postali velike zvezde.Nikola Tesla nije završio nikakav fakultet.A Akademije u Beogradu i Banjaluci imaju iste knjige,nastavni plan i program,metodologiju,način rada i preko 90% profesora su isti ljudi.BG Akademija ima ograničen kapacitet.Tj naša majka država Srbija ne može zaposliti dovoljno profesora,izgraditi učionica koliko imamo predivnih talentovanih momaka i cura zbog ograničenih finansija u državnom Budžetu Srbije. Najpoštenije rečeno niti diploma BG Akademije niti Banjalučke Akademije nisu direktna ulaznica da se glumi u Holivudu i slično. Jedino su Elektrotehnički i Medicinski Fakulteti u Beogradu i Banjaluci kao i Vojna Akademija u Beogradu i Poljoprivredni Fakultet u Novom Sadu svjetski vrh tj mogu da biraju poslodavce širom planete.Sve ostalo u međunarodnim razmjerima ni blizu.A u Banjaluci se mnogo lakše dobije smještaj u Studentskom Domu,stipendije,finansiranje iz budžeta,pa čak su i svi troškovi samofinansiranja,studiranja,kirije u privatnim stanovima,sve je mnogo jeftinije u BL nego u BG.Zato mnogi iz Srbije i zemalja bivše Juge studiraju u Banjaluci.Banjaluka nije zagađena prenatrpana i prevelika i može se sve što treba obaviti pješke.Prednost Beograda je više profesora za isti predmet,što znači više termina za ispite i veća šansa da se potrefi profesor koji ne gleda dlaku u jajetu,ili je škrt u ocjenama ili nema šanse dati ispit bez plaćanja privatnih časova,konsultacija ili drugih oblika davanja novca ili seksualnih usluga.Toga nažalost ima u BL na većini fakulteta, na svakoj godini otprilike po jedan do tri takva.Nekada su fakultete završavala najpametnija djeca iz uglavnom profesorskim ili najsiromašnijih porodica a danas i upisuju i završe 99% npr pravni djeca sudija advokata notara, medicinski djeca doktora, elektrotehnički djeca inženjera iz državne Elektroprivrede,Ekonomski djeca zaposlenih u Vladi,Privrednoj Komori,stranim bankama i osiguranjima.I čim diplomiraju čeka ih posao u roditeljskim firmama ili odgovarajućim ministarstvima ili resorima.Nažalost ali tako je.

Najnovije