Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMALA SAM LEK ZA MRŠAVLJENJE, TEŠKO SAM TO PODNELA: Voditeljka oslabila 15kg, svi pitaju - da li je uzimala Ozempik

Voditeljka Šeron Ozborn opisala je svoje iskustvo sa lekom za mršavljenje.

 seron ozborn 0735011946-min.jpg Izvor: Profimedia

Dok se u svetu vodi rasprava o "Ozempiku", leku protiv dijabetesa koji mnogi zloupotrebljavaju da se oslobode gojaznosti, u Velikoj Britaniji se spremaju da uvedu još jedan sličan medikament.

Stručnjaci su zabrinuti da bi i za njim potražnja mogla da "eksplodira", a u jeku opšteg iščekivanja, voditeljka Šeron Ozborn je iznenadila priznanjem da je već uzimala sličan lek.

Ona je izbegla da kaže da li je reč upravo o "Ozempiku", ali mnogi misle da jeste budući da je bila jasna da su u pitanju injekcije. Po njenim rečima, nuspojave su bile veoma teške.

"Prva dva meseca mi je bilo strašno muka. Svakog dana sam patila od mučnine, stomak me je mučio, ali nema nikad brzih rešenja", kaže Šeron.

 seron ozborn 0772447138.jpg Izvor: Profimedia

"Ipak sam uspela da smršam 15 kg, a za to mi je trebalo četiri meseca", objasnila je voditeljka. Prema njenim rečima, prestala je da prima lek za mršavljenje i sada se hrani uobičajeno. "Nisam još dobila ni kilogram", zadovoljna je Šeron.

Lekari upozoravaju da lekove treba uzimati isključivo u skladu s njihovom namenom, pa tako "Ozempik" ne treba koristiti za mršavljenje.

Nuspojave mogu biti i povraćanje, bol u stomaku, dijareja, zatvor i gorušica. U ređim slučajevima javlja se i osip, vrtoglavica, nesvestica kao i teškoće pri disanju.

Tekst: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije