Dok se u svetu vodi rasprava o "Ozempiku", leku protiv dijabetesa koji mnogi zloupotrebljavaju da se oslobode gojaznosti, u Velikoj Britaniji se spremaju da uvedu još jedan sličan medikament.

Stručnjaci su zabrinuti da bi i za njim potražnja mogla da "eksplodira", a u jeku opšteg iščekivanja, voditeljka Šeron Ozborn je iznenadila priznanjem da je već uzimala sličan lek.

Ona je izbegla da kaže da li je reč upravo o "Ozempiku", ali mnogi misle da jeste budući da je bila jasna da su u pitanju injekcije. Po njenim rečima, nuspojave su bile veoma teške.

"Prva dva meseca mi je bilo strašno muka. Svakog dana sam patila od mučnine, stomak me je mučio, ali nema nikad brzih rešenja", kaže Šeron.

seron ozborn 0772447138.jpg
Profimedia 

"Ipak sam uspela da smršam 15 kg, a za to mi je trebalo četiri meseca", objasnila je voditeljka. Prema njenim rečima, prestala je da prima lek za mršavljenje i sada se hrani uobičajeno. "Nisam još dobila ni kilogram", zadovoljna je Šeron.

Lekari upozoravaju da lekove treba uzimati isključivo u skladu s njihovom namenom, pa tako "Ozempik" ne treba koristiti za mršavljenje.

Nuspojave mogu biti i povraćanje, bol u stomaku, dijareja, zatvor i gorušica. U ređim slučajevima javlja se i osip, vrtoglavica, nesvestica kao i teškoće pri disanju.

Tekst: Lepa&Srećna