Nezapamćena tragedija koja se dogodila prošle srede, 3. maja, zavila je Srbiju u crno. Učenik sedmog razreda OŠ "Vladislav Ribnikar", K.K. (13), ubio je osam đaka i radnika obezbeđenja ove škole, dok je šestoro učenika i nastavnicu istorije ranio. Među tragično nastradalima je i A.D, devojčica koja je u subotu, 7. maja, sahranjena na Novom bežanijskom groblju u Beogradu, a njenom poslednjem ispraćaju prisustvovala je, između ostalih, i pevačica Anabela Atijas.

Anabela je skrhana bolom i tugom ispričala da je poznavala ubijenu devojčicu, budući da se njena najmlađa ćerka druži sa sestrom nastradale A.D.

Ishrana Anabele Atijas
ATA / Antonio Ahel 

"Mlađa sestra nastradale devojčice išla je sa mojom ćerkom u razred. Zajedno su bile u boravku i ceo dan su provodile zajedno. Predivna porodica. Velika tragedija, preteški dani za sve nas, naročito za porodicu", rekla je za "Kurir" potresena pevačica.

Mnoge javne ličnosti na društvenim mrežama i u medijima izrazile su tugu i bol zbog ovog stravičnog zločina, kao i zbog masakra koji je usledio samo dan kasnije, kada je U.B. (21) iz Mladenovca ubio osam i ranio 14 ljudi.

"Svaka reč je suvišna. Poznavala sam to divno dete. Đaci su došli da isprate drugaricu. Nemam šta da kažem", kazala je Anabela.

U masakru u školi na Vračaru nastradala je i ćerka odbojkaškog trenera Dragana Kobiljskog, koja je takođe sahranjena u subotu, 7. maja. Majka stradale devojčice, Nina Kobiljski, oglasila se na društvenim mrežama i uputila snažnu poruku.

"Hvala mnogo svima, beskrajno cenimo svaku reč utehe i podrške, kao tinjanje svetla u najdubljem mraku. Molimo se za sve naše anđele i njihovog nebeskog čuvara Dragana. Molimo se za povređene drugare i nastavnicu. Koliko smo nemi od bola za našom stradalom decom, toliko smo sretni zbog svih koji su uspeli da se spasu. Bog neka nas sačuva od besa i gorčine, da nam snage i ljubavi, kako bismo ovaj bol nekako preživeli", napisala je ona.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna