"Čarobnica velnesa" i voditeljka popularnog šou programa Peti Stejdžer nije odolela novom holivudskom trendu za mršavljenje. Probala je "Ozempik", lek o kojem svi pričaju poslednjih meseci.

Ovaj medikament je formulisan za pomoć obolelima od dijabetesa tipa 2, ali ga zbog uticaja na gubitak kilograma sve češće zloupotrebljavaju. Zbog opšte pomame za njim, već je dospeo na listu lekova za koje vlada nestašica u Americi.

Peti, koja je poznata po rijaliti programu u kojem pronalazi idealne partnerke bogatim mladoženjama, kaže da se i sama našla pod pritiskom da izgleda što vitkija.

"Na to kao da vas nateraju sve te silne mini suknje koje vidite oko sebe", priznaje ona. "Osetila sam želju da i ja posegnem za injekcijom o kojoj svi pričaju." "Ozempik" se prima jednom nedeljno, a kod nas je dozvoljeno samo da se dobije na recept.

peti stejndžer 3-min.jpg
Instagram / pattistanger 

Kako je izjavila za naš portal dr Edita Stokić, specijalista endokrinolog u KBC "Vojvodina", "Ozempik" sme da se uzima uz lekarski pregled i kontrole, kao sredstvo namenjeno obolelima od dijabetesa tipa 2. Sve drugo je u Srbiji zabranjeno i nije dozvoljeno koristiti ovaj lek bez recepta.

U Holivudu se mnogi i dalje "zaleću", kao da ne brinu zbog eventualnih loših efekata. Peti je imala vrlo jaku reakciju i odustala je od uzimanja "Ozempika". "Imala sam strašnu gorušicu i morala sam da prestanem posle tri nedelje", kaže ona.

Lepotica i dalje ne odustaje od eksperimentisanja sa lekovima. "Sad uzimam neki lek za šećeraše, mada uopšte nemam šećer", žali se ona. "Pritisak da ostaneš mladolik i vitak je prosto neizdržljiv." Pogledajte je u galeriji kako izgleda!

Instagram / pattistanger Probala sam Ozempik, lek protiv dijabetesa tipa 2 kojeg zloupotrebljavaju za mršavljenje.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna