Tuga i bol vladaju u Srbiji, ali i u čitavom regionu, nakon dva stravična masakra koja su se dogodila u sredu, 3. maja i u četvrtak, 4. maja. Najpre je učenik sedmog razreda Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu K.K. (13) ubio osam đaka i radnika obezbeđenja ove škole i ranio šest učenika i nastavnicu istorije, a potom je U.B. (21) iz Mladenovca narednog dana usmrtio osmoro i ranio 14 ljudi. 

Mnoge javne ličnosti potresene su ovim tragedijama, a većina njih osvrnula se i na uticaj društvenih mreža na mlade, budući da ovim platformama često dominira uznemirujuć sadržaj. 

slavica cukteras-min.jpg
Instagram / cukterasslavica 

Pokrenuta je peticija da se u Srbiji zabrani korišćenje društvene mreže TikTok, a brojni pevači, glumci, sportisti i druge javne ličnosti apelovale su na potpisivanje iste. 

Među prvima koja se tim povodom oglasila je pevačica Slavica Ćukteraš, koja je imala profil na pomenutoj društvenoj mreži, gde je delila zabavan sadržaj za veliki broj ljudi, ali je sada odlučila da ga ugasi. 

Slavica Ćukteraš ugasila TikTok profil
Youtube/Printscreen/Kurir 

"Ja sam svoj nalog na TikToku izbrisala", objavila je Slavica na Instagramu. 

Mnogi ukazuju i na štetan uticaj rijaliti programa, a na to je skrenula pažnju i Sofija Milošević.

"Žao mi je što smo dozvolili da nas ubace u kolektivnu besvest. Što su nam zamazali oči da sakriju jezive uslove u kojima živimo 'Zadrugom' i ostalim sadržajima te vrste. ALI, ALI, ALI. Niste smeli dozvoliti da se u vašim domovima pušta to. Nikada nisam gledala rijalitije niti moj mozak može da razume da iko to može da gleda. RODITELJI PUŠTAJU DECI OD 3 GODINE 'ZADRUGU' PO CEO DAN. I ne, ne možete mi reći 'Ja to samo gledam da vidim te ludake.' Glorifikovano je SVE ŠTO JE POGREŠNO. SVI VI KOJI GLEDATE TO STE KRIVI, A NAŽALOST TO JE SAMO JEDAN OD OKIDAČA SVEGA ŠTO NIJE KAKO TREBA. Ali je jednako VAŽAN", poručila je juče manekenka. 

Tekst: Lepa&Srećna