Nakon što je u sredu, 3. maja 2023. godine, učenik sedmog razreda Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" K.K. (13) ubio osmoro đaka i radnika obezbeđenja ove škole, i ranio šest učenika i nastavnicu istorije, crni niz tragedija u Srbiji se nastavio.

Prethodne noći mladić U.B. (21) iz Mladenovca izvršio je novi masakr, u kome je ubio osmoro ljudi i ranio 14. Čitava nacija potresena je ovim dešavanjima, a manekenka Sofija Milošević jedna je od mnogih javnih ličnosti koje su se javno oglasile tim povodom.

Ona je apelovala zbog sadržaja koji se prikazuje na televizijama, pogotovo rijaliti programa, te navela da, nažalost, mnogi roditelji dozvoljavaju deci da isti sadržaj gledaju.

Sofija Milošević o rijalitiju
Printscreen/ YouTube RTV Pink Official 

"Žao mi je što smo dozvolili da nas ubace u kolektivnu besvest. Što su nam zamazali oči da sakriju jezive uslove u kojima živimo 'Zadrugom' i ostalim sadržajima te vrste. ALI, ALI, ALI. Niste smeli dozvoliti da se u vašim domovima pušta to. Nikada nisam gledala rijalitije niti moj mozak može da razume da iko to može da gleda. RODITELJI PUŠTAJU DECI OD 3 GODINE 'ZADRUGU' PO CEO DAN. I ne, ne možete mi reći 'Ja to samo gledam da vidim te ludake.' Glorifikovano je SVE ŠTO JE POGREŠNO. SVI VI KOJI GLEDATE TO STE KRIVI, A NAŽALOST TO JE SAMO JEDAN OD OKIDAČA SVEGA ŠTO NIJE KAKO TREBA. Ali je jednako VAŽAN", poručila je Sofija.

U masakru u školi na Vračaru je stradala i ćerka odbojkaškog trenera Dragana Kobiljskog. Tragičnu vest je potvrdio bivši odbojkaš Željko Tanasković, Draganov zet.

"Svi smo zatečeni i potreseni. Ne znam šta bih rekao. Velika tragedija i prosto je nezamislivo da se to dogodi na ovim prostorima. Šurak Dragan i ja se znamo dugo, igrali smo zajedno, katastrofa je šta ga je zadesilo. Nezamislivo mi je da se dogodi to na ovim prostorima, što samo govori o tome koliko moramo da obratimo pažnju na mlade", rekao je Tanasković za Informer.

Tekst: Lepa&Srećna