Aleksandar Milić Mili danas ima uspešnu karijeru i sebi može da priušti gotovo sve što poželi, kada je devedesetih godina s ocem, majkom i bratom iz Osijeka došao u Beograd, živeli su u velikoj oskuduci.

"Sticajem okolnosti, došao sam u Beograd bez ičega, bukvalno sam imao samo farmerke i majicu. Spavao sam kod sestre Milice pored peći. Jedan čudak i težak period, ali ja to tako nisam doživljavao, imao sam filozolfiju da svi problemi postoje da bi se rešili", rekao je Mili, koji je zbog zdravstvenih problema, ali i školovanja odlučio je da ode u Češku gde je na razne načine zarađivao za život.

"Svašta sam radio i dobro i loše, ali nisam konobarisao i da tu stanemo", rekao je kompozitor koji je morao da se vrati u Beograd kada mu je istekla viza.

"Imao sam kartu za voz i u džepu samo 10 maraka. Za te pare mogao sam da kupim da jedem i da odem u voz za Beograd ili da poručim konjak i vodu u jednom od najluksuznijih restorana u Pragu. Imao sam dva sata slobodno do polaska voza, a ovo drugo sam učinio jer sam želeo da se osetim važnim i uspešnim. Popio sam konjak, bio sam gladan i otišao na voz. Vratio sam se u Beograd ’mrtav gladan’, kad se nisam onesvestio što nisam jeo", ispričao je za "Grand" Mili.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna