Život kompozitora Aleksandra Milića Milija prošaran je brojnim lepim ali i teškim trenucima. Iako danas ima uspešnu karijeru i sebi može da priušti gotovo sve što poželi, kada je devedesetih godina s ocem, majkom i bratom došao u Beograd, živeli su u velikoj oskuduci.

"Roditelji, brat i ja smo u Osijeku živeli u stanu koji je ranije bio banka, imao je 450 kvadrata i svoj park, a onda smo došli u Beograd u 15 kvadrata. To je bila vešernica na vrhu zgrade, gde je jedan deo improvizovan sa lavaboom i tušem, kao spoljni toalet. Nas četvoro smo tu živeli, ali se sećam da smo bili srećni. Vladala je ljubav između nas i ni jednog trenutka nismo očajavali iako smo živeli u bedi, plate mami i tati su bile po 2,3 marke, a hleb je bio 500 hiljada", ispričao je muzičar kome su tada dijagnostifikovali maligno oboljenje.

 "Sve dok nismo saznali za tu moju bolest, bili smo zaista rasterećeni, jer nismo želeli da gledamo unazad, već samo napred. Godinu dana sam se lečio i bio na hemoterapiji. Tada je ta terapija bila strašno teška i agresivna, ali sam uspeo da se izborim. Čak sam uspeo da završim i treću godinu na fakultetu. Išao sam sa sve braunilama u rukama na ispite", istakao je za emisiju “Preživeli” na K1 televiziji kompozitor koji danas uživa u srećnom braku sa Ninom sa kojom ima dvoje dece.

Izvor: Lepa&Srećna